Suomen Golflehti tutki äänestyksen kautta Suomen parasta golfkenttää. Lähes 9000 vastaajan ja yli 44 000 vastauksen joukosta lehti analysoi vuoden 2015 parhaaksi kentäksi Vanajanlinna Golf & Country Clubin. Se vei tittelin nimiinsä selkeällä erolla haastajiinsa ja voitti myös Paras suunnittelu, Paras kentän kunto ja viimeistely, Paras kokonaispalvelu ja Paras ravintola -sarjat.

Ei siis ihme, että Hämeenlinnasta löytyvät myös Suomen tyytyväisimmät jäsenet.

– Kyllähän tämä pirun hyvin meni. Aika sanaton olen, se kaikki työ mitä olemme tehneet näkyy ja tuntuu. Vieraspelaajat, joiden vastauksiin arviointi perustuu, arvostavat meitä kovasti, mutta minua lämmittää myös se, että omat jäsenet arvostavat niin paljon, Linna Golfin toimitusjohtaja Petri Keskitalo sanoi Golflehden tiedotteessa.

”Ehdoton kansainvälinen huippukenttä oheispalveluineen. Kentän reititys on erinomainen ja hoitotaso vuodesta toiseen hämmentävän korkeatasoinen”, tiivistää eräs vastaaja osuvasti.

Jos Vanajanlinnan menestys olikin odotettavaa, ovat seuraavat sijat monelle yllätys: Kenttärankingin kakkonen 2015 on Viipurin Golf Etelä-Saimaa-kentällään.

Lappeenrantalaisklubin kenttä valittiin myös Suomen esteettisimmäksi ja viihtyisämmäksi kentäksi.

Kolmannen sijan vei Ålands Golffklubben Slottsbanan kentällään. ÅGK:n kokonaismenestys oli erinomainen, ahvenanmaalaisklubin toinen kenttä Kungsbanan sijoittui Kenttärankingissa neljänneksi.

Kärkikymmenikköön mahtuivat lisäksi Kytäjä Golf South East (5.), Nordcenter G&CC Benz (6.), Paltamon Golf (7.), Nordcenter G&CC Fream, Tahkon Golfseura Old Course (9.) ja Pickala GC Forest (10.).

Kenttärankingin yllättäjiin kuului myös Joroisilla sijaitseva Kartanogolf, jonka hinta-/laatusuhde on maamme paras. Kartanogolf äänestettiin myös kolmanneksi viihtyisimmäksi kentäksi ja sen ravintola arvioitiin kolmanneksi parhaaksi.

Suomen paras yhdeksänreikäinen golfkenttä on kangasniemeläinen PuulaGolf. Se kiilasi kymmenen parhaan joukkoon myös kenttäarvioissa.

Golflehden artikkeli löytyy täältä.