Suomalaisnyrkkeilijä kaatoi MM-mitalistin – paikka Rion kisoissa enää voiton päässä

Suomalaisnyrkkeilijä Mira Potkonen kukisti naisten maailmanmestaruuskilpailujen kolmannella kierroksella Kazakstanin Astanassa Kiinan Junhua Yinin tuomariäänin 2-1. Näin tamperelainen on enää yhden voiton päässä MM-mitalista ja olympiapaikasta.

Viime MM-kisojen pronssimitalisti Yin aloitti jännitysnäytelmän Potkosta tarkemmin ja vei avauserän nimiinsä kaikkien tuomarien papereissa. Toisessa erässä Potkonen lisäsi vauhtia ja vei sen ja kolmannen erän nimiinsä kahden tuomarin papereissa.

Viimeinen erä oli tahtojen taistoa ja kaikki tuomarit näkivät Potkosen siinä parempana.

– Ottelu oli Miralle vaikea ja tuskainen, mutta hän onnistui väkisin pusertamaan voiton ja se on se mikä ratkaisee näissä kilpailuissa. Miran takimmainen suora toimi todella hyvin silloin kun hänellä pysyi paketti kasassa, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen arvioi.

Tiistain puolivälierissä Potkonen taistelee MM-mitalista ja olympiapaikasta Sveitsin Sandra Brüggerin kanssa, joka on kilpailuissa kukistanut Uzbekistanin, Espanjan ja Thaimaan edustajat.

– Sveitsiläinen on hyvä nyrkkeilijä, mutta Mira on kukistanut hänet kertaalleen vuonna 2014. Tasainen ottelu on varmasti luvassa, mutta uskomme toki Miran mahdollisuuksiin, Suomen toinen valmentaja Askar Sarsenbayev kertoi.

Potkosen lisäksi tiistain puolivälierissä suomalaisista iskee Elina Gustafsson, joka kohtaa 69 kiloisissa Venäjän Saadat Abdulaevan, joka on viime MM-kilpailujen hopeamitalisti.

Lähde: Nyrkkeilyliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.