Amin Asikaisen valmentama nyrkkeilylupaus iski nuorten EM-pronssille

© Kuva: Getty Images

Kirkkonummelaisnyrkkeilijä Krenar Aliu saavutti pronssia alle 19-vuotiaiden nyrkkeilyn Euroopan mestaruuskilpailuissa Venäjän Anapassa.

Sarjan 81 kiloa loppuottelupaikkakin oli lähellä, sillä Aliu kärsi välieräottelussa niukan hajaäänitappion Ukrainan Arkadii Karstanille.

Suomen joukkueen valmentaja Karre Anttonen oli hyvin tyytyväinen Aliun välieräotteisiin.

– Erittäin kypsä suoritus Krenarilta. Vaikka hän voitti kaksi ottelua kilpailuissa, niin pidän välieräottelun suoritusta hänen parhaana. Monien mielestä hän olisi ansainnut loppuottelupaikan, Anttonen kertoi.

Viime vuonna B-junioreiden MM-kilpailuissa kahdeksan parhaan joukkoon sijoittunut Aliu edustaa seuratasolla Kirkkonummen Nyrkkeilykerhoa ja häntä valmentavat Amin Asikainen, Joni Turunen ja Jan Nyholm.

A-junioreiden EM-kilpailuissa Suomea edusti viisi nyrkkeilijää, joista peräti neljä ylsi otteluvoittoihin.

– Kilpailut osoittivat jälleen meidän A-junioreiden hyvän iskukyvyn. Joukkueen yhteishenki on hioutunut erinomaiseksi valmistavissa turnauksissa ja kilpailuissa. Siitä ovat yksilöt saaneet voimaa ja se on alkanut näkymään tuloksissa, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen analysoi.

Suomen joukkueesta puuttui viime vuonna A-junioreiden 56 kiloisten EM-hopeaa iskenyt Arslan Khataev, joka Anapan jätti kilpailut väliin tällä viikolla Azerbaidzanin Bakussa alkavien miesten maailman olympiakarsintaturnauksen vuoksi.

Suomen A-juniorimaajoukkueen seuraava päätavoite on marraskuussa Pietarissa käytävät maailmanmestaruuskilpailut.

Lähde: Nyrkkeilyliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.