Suomelle makoisa avausvoitto Maailmanliigassa – ”Tuo moraalia joukkueelle”

© Kuva: Getty Images

Suomi otti Maailmanliigan historiansa 50:nnen voiton lauantaina, kun se voitti Osakassa Korean avausviikonlopun toisessa ottelussa huikean taistelun jälkeen 3-2 (25-22, 25-20, 27-29, 19-25, 19-17)

Suomi pelasi hyvän ottelun, mutta jälleen muutama heikko hetki tummensi iltaa hetkittäin. Korea paransi peliään kolmannen erän puolivälistä lähtien.

Suomen torjuntapeli oli koko illan hyvää ja syöttöpelikin kulki mukavasti Lelu Ojansivun johdolla. Suomelle tuli ottelussa 20 torjuntaa ja 12 ässäsyöttöä.

– Tänään olen iloinen voitosta ja sehän tuo moraalia joukkueelle sekä uskoa omaan tekemiseen. Se millä tavalla voitto kaivettiin, oli myös makeaa. Selkeän 2-0 -johdon jälkeen tuli selkeästi kolmannen erän tappion myötä pieni menttaalinen paussi, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo iloitsi.

– Meidän syötöllä ei saatu kolmessa viimeisessä erässä enää Korean vastaanottoa irti verkolta ja pelimme rupesi hankaloitumaan. Yksi voiton avain oli 19 torjuntaa. Hyökkäyspelin nousu ottelun edetessä oli myös hyvää, Sammelvuo jatkoi.

Seuraava vastus on hyvin erityylinen.

– Sunnuntaina vastassa on täysin erilainen joukkue. Iso Kuuba. Japani näytti lauantaina, miten he ovat laitettavissa ongelmiin. Uskon, että leijasyötöllämme se onnistuu. Kuuban torjunnan kanssa pitää olla kärsivällinen, Sammelvuo ennakoi.

Lähde: Lentopalloliitto