Suomen miesten lentisjoukkue taipui niukasti Turkille – ”Ketuttaa aika reippaasti”

© Kuva: Lentopalloliitto

Miesten lentopallomaajoukkue on päässyt kesän Maailmanliigassa komeaan lentoon. Lauantaina Egyptin Kairossa se oli lähellä ottaa jo neljännen perättäisen voittonsa, mutta tappioton Turkki nousi takaa voittoon erin 2-3 (25-19, 25-21, 21-25, 22-25, 11-15) yli 2,5 tuntisen vääntämisen jälkeen.

Suomi pelasi erittäin hyvään vastaanotto rakentuvan ottelun. Lisäksi myös torjunta pelasi hyvin ja virheitä tuli vähäinen määrä läpi ottelun.

Kolmannen erän loppulla Suomella oli oiva mahdollisuus katkaista ottelu jopa suoraan 3-0. Turkki kuitenkin nousi 20-15 – numeroista huikealla loppukirillä erävoittoon ja hoiteli myös kaksi seuraavaa erää nimiinsä.

– Ketuttaa aika reippaasti, se on ihan selvä. Pelattiin aivan uskomattoman hienoa lentopalloa, mutta ei vain ottelun ratkaisuvaiheissa saatu hommaa poikki. Turkki pelasi järkevästi ja me ei käytetty omia momenttumiamme. Jos tällä tasolla ei ota itse mahdollisuuksia, niin ei ilmaiseksi kyllä niitä enää uusia anneta, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo totesi.

– Erikoinen peli, sillä peli oli poikki usein ja kaikenlaista tuomarisekoilua. Kun nyt tunteet ovat tunti pelin jälkeen tasaantuneet, pystyy jo ajattelemaan mitä me voidaan tästä oppia, Sammelvuo jatkoi.

Eemi Tervaportti (9/+7) pelasi loistopelin Suomen pelin pyörittäjänä ja oli piikki turkkilaisten lihassa myös torjunnoillaan (4) ja hyökkäyksillään toisella kosketuksella (4).

Niklas Seppänen (15/+11) jatkoi perjantain erinomaisia otteitaan ja Tommi Siirilä (15/+13) sekä Markus Kaurto (12/+8) olivat todella vahvoja keskellä. Libero Lauri Kerminen pelasi hienon pelin puolustuksessa ja hoiteli vähät vastaanottotehtävät hienolla tarkkuudella.

Hakkuri Lelu Ojansivu (22/+11) oli totutusti jälleen joukkueen paras pistemies ja nappasi samalla uransa 500:nnen Maailmanliigan pisteensä kahdeksantena suomalaispelaajana.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.