Kaksi entistä pesismiestä vahvistaa baseballin EM-joukkuetta – ”Tosi kova juttu”

© Kuva: Getty Images

Suomen baseball-maajoukkue valmistautuu uusista lähtökohdista käsin Slovenian Ljubljanassa 25.-30.7. pelattavaan C-sarjan EM-turnaukseen.

Joukkuetta vahvistavat kokeneet superpesispelaajat Ismo Ankkuri ja Marko Nygård.

– He heittävät kovaa ja tarkasti. Huippupesäpalloilijoista voi saada erinomaisia voittavia syöttäjiä baseball-joukkueeseen, päävalmentaja Antti Kumpulainen toteaa.

287 superpesisottelua urallaan pelannut Ankkuri voitti kaksi hopeista SM-mitalia Kouvolan Pallonlyöjien paidassa 2010. Vimpeliläislähtöinen Nygård pelasi Ankkurin kanssa samassa joukkueessa Kouvolassa 2009, mutta palasi kasvattajaseuraansa Vimpeliin vuotta myöhemmin ja oli mukana voittamassa Suomen mestaruutta.

– Tämä on tosi kova juttu, että he ovat nyt baseball-maajoukkueen mukana. Olemme erittäin tyytyväisiä heidän otteisiinsa ja asenteeseen. He ovat nöyrästi mukana oppimassa uutta, Kumpulainen kiittelee.

Katsomisen arvoinen kortti

Ankkuri ja Nygård debytoivat baseballin SM-sarjassa sunnuntaina 13 peräkkäistä mestaruutta voittaneen Espoo Exposin joukkueessa. Helsinkiläinen Puumat sai kahdesti peräkkäin kyytiä Leppävaarassa, lukemin 14-2 ja 16-2.

– Hyvältä näyttää. Toimin apuvalmentajana 2002, kun (kaikkien aikojen pesäpalloilija) Toni Kohonen oli mukana. Kokemukset ovat hyviä. Tiedän, että Ankkuri ja Nygård vahvistavat joukkuetta. Pesäpalloilijat ovat katsomisen arvoinen kortti, Kumpulainen toteaa.

– Meillä on muutenkin pesäpallotaustaisia pelaajia joukkueessa, Ville-Herman Saarman ja Olli Tolppanen, Kumpulainen jatkaa.

Baseball ja softball sulautuivat osaksi Pesäpalloliittoa vuoden 2013 alusta. Kumpulainen näkee yhteistyön laajemminkin voimavarana.

– Huippupesäpalloilijoiden mukanaolo baseball-maajoukkueessa murtaa raja-aitoja ja on selkeä osoitus hyvästä yhteistyöstä molempien lajien välillä. Yleisestikin toivon pesäpalloilijoilta mielelläni yhteydenottoja, jos löytyy innostusta kokeilla baseballia.

Pesäpalloilijoiden taidot on jo huomattu Pohjois-Amerikassa. New York Giantsin kykyjenetsijä Troy Williams vieraili Itä-Länsi-tapahtumassa vuosi sitten ja yllättyi näkemästään.

– Suomalaisilla olisi mielestäni ehdottomasti kykyjä pelata baseballia Yhdysvalloissa. Sanoisin, että joku vielä haluaa tästä uuden haasteen, Williams totesi silloin.

Kahden passin vahvistus

Suomi pelaa Baseballin EM-kisojen C-sarjan turnauksessa Ljubljanassa 25.-30.7. Vastaan asettuvat Serbia, Irlanti, Norja ja päätösottelussa isäntämaa Slovenia. Suomen joukkueen tilanne vaikuttaa Kumpulaisen mukaan hyvältä, sillä mukana on useita nuoria pelaajia.

– Meillä on ensimmäistä kertaa viisi 90-luvulla syntynyttä nuorta mukana, kypsyneitä kavereita. Nuoria tarvitaan ja nimenomaan sellaisia nuoria, jotka pystyvät tällä tasolla pelaamaan.

– Slovenia on lohkon ehdoton ennakkosuosikki.

Erityisesti Irlanti on hyötynyt nk. kahden passin pelaajista joukkueessaan. Nyt Suomellakin on esitellä kova vahvistus Ljubljanan turnaukseen.

– Nuori Timo Muro on pelannut Yhdysvalloissa koko ikänsä. Hän on meille kovan luokan kahden passin vahvistus, Kumpulainen kiittelee.

Lähde: Superpesis.fi


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.