Suomen alle 19-vuotiaiden naisten lentopallomaajoukkue aloitti jatkokarsinnat EM-kilpailuihin tappiolla Puolalle Serbian Vrnjacka Banjassa. Puolan voittolukemat olivat 3-1 (25-20, 25-21, 19-25, 25-17). Suomi kohtaa perjantaina Serbian ja lauantaina Tshekin, joiden keskinäinen ottelu torstaina päättyi Serbian hyväksi niinikään 3-1. Lohkovoittaja ja parempi kakkonen kahdesta jatkokarsintalohkosta saavat paikan syksyn EM-kilpailuihin.

Suomen joukkue aloitti ottelun kokoonpanolla Veda Mansikkaviita, Ronja Heikkiniemi, Venessa Loukonen, Suvi Kokkonen, Hilkka Hujanen, Yasmine Madsen ja liberona Iina Niemelä. Passari vaihtui ottelun puolivälissä, kun Mansikkaviidan paikan otti Carina Lehto.

– Alku oli molemmilta joukkueilta hermostunutta. Pelilliesesti turnaus alkoi meiltä kuitenkin paremmin kuin Bulgariassa keväällä pelattu edellinen karsintavaihe, valmentaja Tapio Kangasniemi sanoi.

Kolmas erä sujui Suomelta parhaiten ja siitä otetun erävoiton jälkeen neljännen erän alussakin Suomi haastoi Puolan aina 6-2 tilanteeseen asti. Sen jälkeen Puolan onnistunut syöttöputki sai Suomen vastaanottopelaamisen hetkiseksi jumiin ja Puola käänsi tilanteen tavoittamattomaksi johdokseen nopeassa hetkessä.

– Puolan rutiini ja kovuus etenkin verkolla oli pitkässä juoksussa parempi, vaikka emme huonosti pelanneetkaan. Tappio harmittaa niin kuin kuuluukin, Kangasniemi jatkoi.

Suomen perusviisikon pelaajien pistesaldot olivat Ronja Heikkiniemi 18/+7, Venessa Loukonen 10/+8, Suvi Kokkonen 9/+4, Yasmine Madsen 7/+2 ja Hilkka Hujanen 7/+2. Nämä pelaajat olivat avauskentällisessä kaikissa erissä.

Lähde: lentopalloliiton tiedote