Suomen lentismaajoukkue karsii pian EM-kisoihin – ”Näyttää erittäin hyvältä”

© Kuva: Lentopalloliitto
FA Cupissa Shrewsbury saa vastaansa Liverpoolin! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

Suomen miesten lentopallomaajoukkue lähtee ensi viikolla tavoittelemaan kuudetta peräkkäistä EM-paikkaansa. Arvokisaputki alkoi Moskovasta vuonna 2007, tähän väliin mahtuu myös vuoden 2014 MM-kisat Puolassa.

Maajoukkue pelaa tulevana viikonloppuna Popradissa kolmesti Slovakiaa vastaan. Sieltä joukkue matkustaa suoraan Tanskassa 16.-18. syyskuuta pelattavaan EM-karsintojen ensimmäiseen turnaukseen. Viikkoa myöhemmin Suomi isännöi Portugalia, Ruotsia ja Tanskaa Helsingin Jäähallissa.

Loistava kesä Maailmanliigassa sekä onnistuneet maaottelut Itävaltaa vastaan osoittavat, että EM-paikka on uudistuneelle maajoukkueelle realistinen tavoite. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo painottaa valmennuksessa kuitenkin päivittäisen tekemisen merkitystä.

– Huippu-urheilua mitataan tuloksilla, mutta niihin pääseminen edellyttää päivittäisiä onnistumisia harjoituksissa. Joka päivä on kasvettava niin yksilönä kuin joukkueenakin.

Pelaaminen Maailmanliigassa ja pääsy EM-kisoihin ovat sopivia välitavoitteita mentäessä kohti suurempia unelmia. Niitä Sammelvuon silmissä eivät ole pelkästään seuraavat MM-kisat tai Olympialaiset.

– Maailmanliigassa onnistuttiin hienosti, mutta se matka on jo takana. Kehitystä pitää tapahtua myös tästä eteenpäin. Henkilökohtaisesti minua kiinnostaa myös lajin kasvaminen ja kehittäminen Suomessa. Haluan, että lentopallo antaa ihmisille positiivisia elämyksiä, päävalmentaja pohtii.

Antti Siltala teki elokuussa kesän tauon paluun ryhmään. Konkari osoitti Salon Itävalta-peleissä kuuluvansa yhä joukkueen vakiokalustoon. Edellisen kerran Siltala puki Suomi-paidan ylleen tammikuun olympiakarsinnoissa.

– Joukkueen tekeminen näyttää edelleen erittäin hyvältä. Kaikki ovat motivoituneita tekemään tosissaan hommia. Oma roolini selkiytyy siinä vaiheessa, kun oikeat pelit alkavat, Siltala toteaa.

Slovakiasta Suomella on hyviä muistoja. Maajoukkueemme hiljensi popradilaisyleisön tammikuussa 2014 pelatussa MM-karsintaturnauksessa ja varmisti tuolloin 3-2 voitolla kisapaikan 32 vuoden tauon jälkeen. Myös EM-kisoissa 2015 Suomi oli 3-0 Slovakiaa parempi. Kesäkuussa Jyväskylässä pelatuissa maaotteluissa sen sijaan kirjattiin yksi voitto molemmille joukkueille.

Kesän Maailmanliigassa Slovakia voitti kolme peliä yhdeksästä. Suomen vastaava saldo oli kuusi voittoa ja kolme tappiota.

Slovakia kohdataan Poprad Arénalla virallisissa maaotteluissa sekä lauantaina että sunnuntaina alkaen kello 19.30 Suomen aikaa. Lisäksi maanantaina pelataan epävirallinen harjoitusmaaottelu.

Lähde: Lentopalloliitto

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!

FA Cupissa Shrewsbury saa vastaansa Liverpoolin! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!