Therese Johaug kehtaa itkeä – dopingpanna loppuu sopivasti ennen olympialaisia: ”Voi miten kätevää norjalaiset!”

© Kuva: Getty Images

Norjan antidopingkomitea suosittelee, että hiihtäjä Therese Johaug saisi 14 kuukauden kilpailukiellon dopingrikkeestään.

Varsinaisen päätöksen tekee Norjan keskusurheilujärjestö, mutta ihme on, jos se vaatii tiukempaa rangaistusta.

Anabolisista steroideista saa yleensä heti neljä vuotta, lieventävien asianhaarojen vallitessa kaksi vuotta. Jos kilpailukielto olisi ollut kaksi vuotta kuten normaalisti, vuoden 2018 olympialaiset olisivat jääneet hiihtäjältä väliin.

Päätös on totaalista kikkailua norjalaisilta. Kovin kätevää, että kielto päättyy hyvissä ajoin ennen olympialaisia. Tosin WADA tai kansainvälinen hiihtoliitto FIS voivat valittaa asiasta urheilun vetoomustuomioistuimeen CAS:iin. Aiemmat viestit FIS:n ja WADA:n suunnalta ovat kertoneet, että he tulevat tekemään näin, jos kilpailukielto on lyhyt, esimerkiksi vuosi. Ja mitä tekivät norjalaiset? Laittoivat siihen kaksi kuukautta lisää!

Ei ole norjalaisten härskiydellä rajaa. Ja sitten vielä Therese Johaug kehtaa itkeä 14 kuukauden tuomionsa jälkeen, ettei voi ymmärtää noin kovaa rangaistusta!

Toivon hartaasti, että asia viedään CAS:iin, koska kaikilla urheilijoilla on oltava samat säännöt dopingasioissa. Jopa norjalaisilla. Ja jopa Therese Johaugilla.

LAURI HOLLO


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.