Kommentti: MM-Lahdessa ovela kikka talouden pelastamiseksi: ”Ei haittaa, vaikka mäkihyppyä ei tulisi katsomaan kukaan”

© Kuva: Getty Images
Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Lahden MM-hiihtojen alkuun on aikaa enää tasan kaksi kuukautta. Moni on uumoillut julkisuudessa, että kisojen talous on vaarassa, jos suomalaiset eivät menesty mäkihypyssä – eikä mäkimonttu täyty katsojista.

Hiihtoliitto on kuitenkin eliminoinut tämän mahdollisuuden jo ajat sitten. Kisoihin myydään nimittäin ainoastaan päivälippuja, ei lippuja yksittäisiin kilpailuihin. Niinpä taloudelle on kyynisesti sanoen yksi lysti, vaikka mäkikisoja ei tulisi katsomaan yhtäkään ihmistä.

Mäkikisat on vielä sijoitettu sellaisille päiville, missä on suomalaisittain erittäin mielenkiintoisia kilpailuja. Normaalimäki hypätään lauantaina 25.2. Samana päivänä hiihdetään sekä naisten että miesten Skiathlon.

Torstaina 2.3. on vuorossa suurmäen kilpailu – ja samana päivänä hiihdetään naisten 4 x 5 kilometrin viesti. Joukkuemäki on vuorossa lauantaina 4.3, silloin hiihdetään naisten 30 kilometriä.

On selvää, että näille päiville lippuja myydään paljon – vaikka mäkihypyn näkymät olisivat yhtä murheelliset kuin nyt.

Mäki on toki laji, jossa yksittäinen hyppääjä saattaa pienenkin teknisen oivalluksen ansiosta nostaa yhtäkkiä tasoaan valtavasti. Ennusmerkit eivät tosin ole häävit. Kun maailmancupin kärjessä Slovenian Domen Prevcillä on 540 pistettä, suomalaisilla on yhteensä kahdeksan pistettä: Jarkko Määtällä viisi, Ville Larinnolla kolme. Ja nyt on hypätty jo seitsemän osakilpailua!

Vuosi sitten Suomella oli enemmän pisteitä jo avauskilpailun jälkeen, kun Lauri Asikainen oli seitsemäs. Kausi oli silti historiallisen kehno; koko kauden aikana vain kaksi suomalaista pääsi pisteille, Asikainen ja Larinto keräsivät yhteensä säälittävät 56 pistettä. Jos tasaisen vauhdin taulukolla lasketaan, nyt on tulossa 32 pistettä. Vielä 2014-2015 niitä tuli yli 400 – eikä sitäkään hyvänä kautena pidetty…

MM-Lahdelle tekee hyvää, että hiihtäjät ja jopa yhdistetyn miehet ovat onnistuneet loistavasti alkukaudesta. Potentiaalisia mitalilajeja on pikaisen ynnäilyn ja haaleiden sinivalkoisten lasien läpi katsoen jopa 8-10. Se on aika kova juttu, kun 2015 Falunista tuli ainoastaan naisten viestipronssi!

LAURI HOLLO

Veikkausliigassa KuPS - FC Interiin löytyy tipsiä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!