Matti Heikkinen nappasi hienosti kolmannen sijan – ”Kaikki on tasapainossa”

© Kuva: Getty Images

Matti Heikkinen sijoittui komeasti kolmanneksi maastohiihdon maailmancupissa 15 kilometrin takaa-ajossa Norjan Lillehammerissa.

Heikkinen hiihti alkutahmeuden jälkeen hienon toisen puoliskon kilpailusta iskien viimeiseen mäkeen ja karaten kakkoseksi Martin Johnsrud Sundbyn perään. Nuori norjalainen Johannes Hösflot Kläbo kiri kuitenkin maalisuoralla Heikkisen ohi.

– Alku oli erittäin raju ja raaka ja siinä mentiin ihan limitillä, että kestääkö siinä vauhdissa. Mutta kestin kuitenkin. Tiesin sen, että jos selviän siihen viimeisen nousun alle porukan mukana, niin kaikki on auki, Heikkinen kertoi alkuvauhdistaan letkassa.

Ratkaisun paikka oli viimeisessä stadionin nousussa, jossa Heikkinen pisti ”urun auki”.

– Sen jälkeen kun sä teet sen päätöksen, et sä voi muuta miettiä, kuin sitä että maaliin asti niin kovaa kuin lähtee. Jos joku tulee ohi, niin sitten tulee, yksi nuori hurja sieltä tuli. Mutta kolmassija on erittäin hyvä, kaikki on tasapainossa, jatkoi Heikkinen.

Iivo Niskanen hiihti pitkään samassa letkassa Heikkisen kanssa, mutta ei pystynyt vastaamaan lopulta muiden vauhtiin. Myös kaatuminen rikkoi Niskasen hiihdon, vaikka mies itse ei olisi uskonut parempaan sijaan ilman kaatumista. Niskanen oli lopulta kymmenes.

– Lähdin kyllä täysillä tänään yrittämään. Alkuvauhti oli liian kova ja koko ajan olin letkassa jojossa, äärirajoilla mentiin, Niskanen kommentoi.

– Lisäksi viimeisellä kierroksella kaaduin tuohon stadionin mäkeen, mutta luulen, vaikka sitä ei olisi tullutkaan, niin en silti olisi kymmentä sijaa parempaan tänään pystynyt, Niskanen lisäsi.

Niskanen jää Lillehammeriin hiihtämäään, eikä kilpaile ensi viikonloppuna Davosissa. Suomalaismiesten joukkuepanos perinteisen matkalla oli erinomainen. Sijoitukset nousivat huimasti. Lari Lehtonen oli tourin 15:s, Perttu Hyvärinen 21:s ja Sami Jauhojärvi 32:s.

Lähde: Hiihtoliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.