IL: Mari Laukkanen pääsee suoraan hiihdon MM-kisoihin – Kaisa Mäkäräiseltä vaaditaan näyttöjä

© Kuva: Getty Images

Kaisa Mäkäräinen ei kilpaile hiihdon MM-kisoissa ilman näyttöä kunnostaan. Näin asian ilmaisi hiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä Iltalehdelle.

Ampumahiihtäjä Mäkäräinen on kertonut halustaan kisailla hiihdon MM-kisoissa Lahdessa. Jylhän mukaan Mäkäräinen ei kelpaa mukaan noin vain.

– Meillä on niin paljon hyviä hiihtäjiä, että Kaisan pitää antaa näyttö vauhdistaan kansainvälisessä kilpailussa. SM-kisa tai Suomen cupin osakilpailu ei kelpaa. Maailmancupissa Kaisan vauhti mitataan suhteessa muihin, Jylhä sanoi Iltalehdelle.

Mäkäräisen pitää siis kilpailla hiihdon maailmancupissa. Jylhän mukaan sopiva kisa voisi olla 21. tammikuuta hiihdettävä vapaan kymppi Ulricehamnissa.

– Voihan Kaisan valita MM-joukkueeseen, mutta ei häntä voi suoraan kisamatkalle nimetä, jos hän ei ole hiihtänyt ketään vastaan, Jylhä totesi.

Sen sijaan ampumahiihtäjä Mari Laukkanen kelpaa hiihdon MM-joukkueeseen ilman erillisiä näyttöjä. Laukkanen nähtäneen lähtöviivalla vapaan sprintissä.

– Siinä matkalla on niin paljon vähemmän kilpailua kuin Kaisan haluamilla matkoilla. Meillä on naisten vapaan sprintissä vähiten kilpailua. MM-kisoissa vain Mona-Liisa Nousiainen ja luultavasti Anne Kyllönen ovat Marin lisäksi halukkaita hiihtämään. Sitten on ehdolla B-maajoukkueen urheilijoita, Jylhä perusteli.

Alkuperäinen juttu on luettavissa täällä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.