Suomalainen moukarilupaus hätyytteli SE-lukemia – ”Voi kehittyä metrikaupalla”

© Kuva: Getty Images
Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!

Kauhajoen Karhun 19-vuotias Suvi Koskinen on aloittanut uuden kauden uuden valmentajan ohjauksessa ryminällä. Kurikassa järjestetyissä heittokilpailuissa hän oli vähällä rikkoa painonheitossa naisten Suomen ennätyksen ja moukarinheitossa junioreiden Suomen ennätyksen.

Koskisen moukari kaartoi 64,59. Tulos on vain neljä senttiä vähemmän, kuin Krista Tervon viimekesäinen 19-vuotiaiden Suomen ennätys. Koskisen painonheittotulos oli 19,90, mikä jää Sini Latvalan vuonna 2004 heittämästä naisten Suomen ennätyksestä vain 25 senttiä.

9,08-kiloinen heittopaino lensi Koskisen käsistä neljä kertaa pidemmälle, kuin kenelläkään toisella suomalaisnaisella samanikäisenä. Painonheitossa ei vielä toistaiseksi ole vahvistettu 22-vuotiaiden ja 19-vuotiaiden Suomen ennätyksiä.

Europan mestarin valmentajalta uusia oppeja

Koskinen siirtyi syksyllä Kalle Lehmusvuoren valmennuksesta Arto Rinta-ahon valmennettavaksi. Ensimmäinen yhteinen harjoitus pidettiin 5. marraskuuta. Koskinen paransi Kurikassa omaa moukarinheiton ennätystään yli 1½ metriä ja omaa painonheiton ennätystään lähes kolme metriä.

Olli-Pekka Karjalaisen 15 peräkkäiseen Suomen mestaruuteen ja vuoden 2006 Euroopan mestariksi valmentanut Rinta-aho kertoo työttömäksi jäätyään uudelleen innostuneensa valmentamiseen. Koskisen lisäksi hänen talliinsa on syksyllä siirtynyt kaksi nuorta Töysän Vedon moukarinheittäjää.

– Yritän seurata kaikki heittoharjoitukset paikan päällä, 57-vuotias Rinta-aho kertoo.

– Suvin aiempaa harjoitusrytmitystä on muutettu, mutta tuleva kilpailukausi on vielä suunnitteilla. Esimerkiksi Euroopan talvimestaruuskilpailuista ei ole vielä päätöstä tehty.

– Suvi on vielä teknisesti epävarma, mutta voimaominaisuudet ovat hyvät. Tekniikkaa hiomalla ja lajivoimaan keskittymällä voidaan kehittyä vielä metrikaupalla.

Koskinen palkittiin viime kesänä pronssimitalilla junioreiden MM-kilpailuiden moukarinheitossa.

Lähde: Yleisurheilu.fi

Keskiviikon liiganostona Lukko - Ilves! Lunasta talletusbonus!