Tour de Ski jatkuu – Krista Pärmäkoski: ”Hyvältä näyttää!”

© Kuva: Getty Images

Hiihdon Tour de Ski jatkuu tiistaina Saksan Oberstdorfissa. Krista Pärmäkoski on mainiosti kokonaiskilpailun neljäntenä.

Tiistaina hiihdetään 5+5 kilometrin skiathlon, minkä pitäisi sopia Pärmäkoskelle oikein hyvin. Niin tosin muillekin kärkinaisille.

– Kiertueen toisessa kilpailussa perinteisen vitosella lähdin matkaan ehkä hiukan liikaa pitovoidetta suksenpohjissa. Mutta olen tyytyväinen siihen, että olen tässä vaiheessa Touria neljäntenä, Pärmäkoski sanoi kansainvälisen hiihtoliiton sivuilla.

Tuttuun tapaan norjalaiset naisittavat kärkisijoja Therese Johaugin ja Marit Björgenin puuttumisesta huolimatta. Seitsemän parhaan joukossa on neljä norjalaista. Ykkösenä kokonaiskilpailussa on Ingvild Flugstad Östberg.

– Olen halunnut todistaa itselleni, että pystyn tällaisiin suorituksiin. Fiilis on nyt niin hieno, että se antaa tosi paljon potkua jatkoon, Östberg sanoo FIS:lle.

Häntä suurempikin ennakkosuosikki koko Tourin voittajaksi on Heidi Weng, joka on maannaistaan vain 10,3 sekuntia perässä.

– Minulla on ollut hiukan hankaluuksia sopeutua korkeaan ilmanalaan. Mutta siihen nähden olen tyytyväinen missä olen ja luottamus jäljellä oleviin kilpailuihin on vahva, Weng sanoi.

Naisten Tour de Skin tilanne 2/7:

1. Ingvild Flugstad Östberg NOR
2. Heidi Weng NOR +10.3
3. Stina Nilsson SWE +23.8
4. Krista Pärmäkoski +42.0
5. Kathrine Rolsted Harsem NOR +51.6
10. Laura Mononen +1.38,1
14. Anne Kyllönen +1.44,1
23. Kerttu Niskanen +2.04,1
37. Aino-Kaisa Saarinen +2.23,2

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!