Suomen lumikenkäilyjoukkue kiri viestihopealle Special Olympics -kisoissa

© Kuva: Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU

Suomen lumikenkäilyjoukkue kiri hopealle 4×100 metrin viestissä kehitysvammaisten Special Olympics -talvimaailmankisoissa Itävallassa.

Ramsaussa juostussa viestissä Suomea edustivat nastolalainen Sami Korhonen, nurmijärveläinen Kim Syrjäläinen, hartolalainen Esa Peltonen ja orimattilalainen Aleksi Timonen.

Viestin voittanut Kanada oli omaa luokkaansa, mutta Suomi ja USA kävivät hopeasta tiukan taistelun. Ankkuriosuudella Timonen nousi amerikkalaiskenkäilijän ohi.

– Pojat kyllä juoksivat tosi hyvin. Oltiin vielä kolmantena, mutta Aleksi paineli sitten USA:n pojan ohi ja oltiin kakkosia. Olen todella onnellinen joukkueen puolesta, aloitusosuuden viestinviejä Korhonen sanoi.

Nastolalainen väläytteli ennen Itävallan reissua, että nämä jäisivät hänen viimeisiksi kisoikseen, mutta kisahuuma on saanut miehen epäröimään.

– Nyt on liian aikaista vielä miettiä sitä. Mitään päätöstä ei ole vielä tehty, hän totesi.

Heti viestin jälkeen Suomen joukkueella oli pieni pelko hylkäämisestä, sillä ensimmäinen vaihto Korhosen ja Syrjäläisen välillä ei mennyt aivan putkeen. Noin vartti kisan jälkeen tuli kuitenkin helpottava tieto: hopeamitali varmistui.

Suomen kaikki viisi lumikenkäilijää – Korhonen, Syrjäläinen, Peltonen ja Timonen sekä vihtiläinen Elisa Aronen – pääsivät Special Olympics -kisoissa mitalin makuun, kirsikkana kakun päällä Syrjäläisen keskiviikkoinen kultamitali 200 metriltä.

– Nämä koko kisat ovat olleet ihan loistavan hyvä suoritus. Olen tykännyt olla täällä Itävallassa, sanoi Syrjäläinen.

Suomen kolmannen osuuden viestinviejä Peltonen komppasi.

– Kisat ovat olleet erittäin hyvälaatuisia. Isäntäväki ja vapaaehtoiset ovat olleet tosi ystävällisiä, suomalaiset voisivat ottaa mallia, hartolalainen totesi.

Lähde: Vammaisurheilu


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.