Petteri Nykyllä voitokas avaus: ”Mitäs tässä liikoja tunteilemaan, vanha ukko”

© Kuva: Juha Tamminen
Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Suomi aloitti salibandyn neljän maan EuroFloorball Tour -turnauksen Turussa voitolla, kun Tshekki kaatui iltaottelussa 8-1. Peli oli Suomen päävalmentajaksi kuuden vuoden jälkeen palanneen Petteri Nykyn uuden tulemisen ensimmäinen. Tshekin peliä johti puolestaan Petri Kettunen, joka joulukuussa valmensi Suomen maailmanmestariksi.

Ensimmäisen erän jälkipuolisko oli Suomen näyttävää näytöstä, kun joukkue liikutti palloa liukkaasti ja puhkoi Tshekin viisikoita vuoroon pitkillä ja lyhyillä syötöillä. Tänään 175. maaottelunsa pelannut Mika Kohonen sivalsi maalin edestä 1-0, Eemeli Salinin pitkällä avauksella läpiajoon oivaltanut Sami Johansson 2-0, Mikko Leikkanen Jussi Pihan poikkisyötöstä 3-0 ja Nico Salo 4-0.

Toinen erä oli selvästi tasaisempi, ja jo tolppaan osunut Tshekki kuittasi Mikko Leikkasen 5-1-maalin Milan Tomasikin kavennuksella. Suomen peli puhkesi uudelleen kukkaan ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella, kun verkko venyi Tshekin maalivahti Michal Rebron takana vielä kolmesti. Peter Kotilainen sivalsi ensin illan avausosumansa maalin kattoon ja kiepautti perään vanhanaikaisella perään toisen. Päätösnumerot naulasi heti ensimmäisessä miesten maaottelussaan nuorten maailmanmestari Ville Lastikka, joka tällä kaudella ehti jo voittaa Sveitsin mestaruuden.

Petteri Nykky teki Tshekki-ottelussa paluun Suomen päävalmentajaksi kuuden vuoden jälkeen. Paluu tehtävään ei sykähdyttänyt konkaria erityisemmin.

– Mitäs tässä liikoja tunteilemaan, vanha ukko. Toki olen viime vuosina tehnyt yhteistyötä usean pelaajan kanssa seuratasolla.

Entä sitten itse ottelu?

– Tämä oli lähtötason mittari. Hirveän paljon ei etukäteen pelaajille juteltu pelisysteemistä, vaan annettiin pelin kertoa. Kolmas erä oli kelvollinen, kun otettiin pallo paremmin haltuun. Yksi paha vaihtovirhe tuli, sellaisia ei tärkeissä paikoissa saisi tietenkään tulla. Ja muutama pelaaja oli hiukan liikaa hypyllä, mutta hyvällä jalalla ja liikkeellä oltiin.

Kuinka ensikertalaiset pärjäsivät?

– Lastikka (Ville) pelasi selkeätä ja yksinkertaista peliä ja onnistui avaamaan maalitilin. Eemil Ukkoselle olisi suonut hiukan röyhkeyttä enemmän. Kun ollaan Suomi-paidassa pitää olla isona. Kevin Söderling pelasi hajavaihtoja, mutta veti ihan kelvollisesti, kuului päävalmentajan pika-analyysi.

Mikko Leikkanen ja Peter Kotilainen kirjauttivat tänään 2+0, joukkueen parhaana palkittu kapteeni Nico Salo 1+1 ja Eemeli Salin sekä Jussi Piha 0+2.

Perjantaina Suomi saa Turun Marli Areenalla vastaansa Sveitsin.

(Lähde: Salibandyliitto)


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!