Dopingpannasta vapautettu tähtiurheilija lajinsa suvereeni ykkönen – ME-tulos uhattuna

© Kuva: Getty Images
Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Venäläinen korkeushyppääjä Maria Lasitskene liitelee tällä hetkellä omissa korkeuksissaan.

Lasitskene, omaa sukua Kutshina, sai huhtikuussa Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta luvan osallistua kansainvälisiin kisoihin. Nainen oli muiden venäläisten yleisurheilijoiden tavoin kollektiivisessa kilpailukiellossa jopa puolentoista vuoden ajan.

24-vuotias Lasitskene on tehnyt suorastaan huimaa jälkeä alkukesän kilpailuissa. Korkeushyppääjä on ylittänyt jo useampaan kertaan kahden metrin rajan – ainoana naisena tänä vuonna.

Maailmantilaston kakkosena olevan Belgian Nafissatou Thiamin paras noteeraus on 198. Lasitskene kohensi ennätyksensä lukemiin 204 Hengelossa viime sunnuntaina.

Nainen päätyi jopa yrittämään maailmanennätystä nostamalla riman lukemiin 210. Bulgarian Stefka Kostadinovan ME 209 täyttää elokuussa 30 vuotta. Se on naisten puolella yksi vanhimmista yleisurheilun ME-tuloksista.

Mikäli Lasitskene jatkaa nähdyllä linjalla, niin hän tulee puolustamaan elokuussa Lontoossa onnistuneesti kahden vuoden takaisten Pekingin MM-kisojen kultaansa. Kostadinovan maailmanennätys on oikeasti uhattuna tänä kesänä.

Eemeli Pienimaa


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Bournemouth taistelee Tottenhamia vastaan sarjapaikastaan! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!