Suomen lentopallomaajoukkue aloitti kotiturnauksen Maailmanliigassa komealla voitolla. Slovakia kaatui Hartwall Arenan huutomyrskyssä kolmessa erässä. Kotijoukkueen ehjästä esityksestä kertoivat erälukematkin, sillä kaikki erät kirjattiin selkein lukemin 25-19.

– Olen onnellinen. Pelasimme kuten pitikin, iloitsi Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo.

– Keskittyminen säilyi läpi ottelun, ja tulos oli hyvä.

Suomi sai pelin uomiinsa heti. Urpo Sivula ja Elviss Krastins onnistuivat ensimmäisissä hyökkäyksissään. Sataprosenttinen hyökkäysvauhti jatkui hyvän matkaa, ja Suomi johti nopeasti 7-3 ja pian jo 14-8.

– Tuntui heti siltä, että tänään kulkee. Joukkueesta puhkui pelihaluja ja hyvää fiilistä, tuumi suomalaisten hakkuri Urpo Sivula.

Avauserä olikin aikamoista pommitusta. Eemi Tervaportti iski viimeisen pisteen, kun vaihtopelaajana syöttörajalle astelleen Antti Ropposen pommi tarjosi mahdollisuuden toisen kosketuksen hyökkäykseen.

Suomalaisten kuusikko vain lisäsi vauhtia. Aloitukset nousivat, ja passari Tervaportti pääsi käyttämään koko arsenaaliaan. Lisäksi Suomen oma syöttö onnistui ottamaan slovakeilta parhaan terän pois.

Toinen erä päättyi jälleen vaihtopelaaja Ropposen syöttövuoroon. Hän iski hyppysyötöillään erän kaksi viimeistä pistettä.

Kolmanteen erään tempo säilyi. Kun erä oli Suomelle hetkessä 4-0, oli vastustaja nujertunut henkisesti.

– Hyvä, että pelasimme ehjästi loppuun saakka, kiitti Urpo Sivula pelikavereitaan.

Sivula palasi kokoonpanoon huilattuaan Maailmanliigan avausturnauksen Koreassa.

– Pojat olivat sielläkin mukavassa vauhdissa ja lähellä isompaakin kuin yhden pisteen saalista. Nyt saatiin peliä hieman eteenpäin, ja eiköhän tässä haeta kolmen voiton viikonloppua, arveli Sivula, joka kokosi kentän suurimmaksi pistemääräksi 17 täppää.

Sivula palasi tehokkaasti joukkueeseen ja antoi pallolle kyytiä.

– Vanhat vammat eivät tuntuneet jäsenissä, mietti pelihaluja puhkunut hakkuri.

Valmentaja Sammelvuo painotti, että kolmen erän voiton jälkeen ei saa leijua yhtään.

– Meille jäi valtavasti parannettavaa. Esimerkiksi puolustimme hyvin, mutta pelkkä pallon nostaminen peliin ei riitä, vaan kosketuksiin on vain saatava lisää laatua ja sitä kautta entistä parempia hyökkäyspaikkoja.

Suomi kohtaa jo perjantaina kello 18 Kiinan.

– Vastassa on sellainen perusaasialainen taitavien kavereiden ympärille rakennettu joukkue, kuvasi Urpo Sivula kiinalaisia.

(Lähde: Lentopalloliitto)