Thriathloniin tiedossa muutos vuoden 2020 Tokion olympialaisiin

© Kuva: Getty Images

Tokion olympialaisissa vuonna 2020 nähdään perinteisten miesten ja naisten kilpailun lisäksi sekaviesti. Kansainvälinen triathlonliitto ITU vahvisti tiedon perjantaina.

Aiemmin on kilpailtu vain perinteisellä olympiamatkalla, jossa uidaan 1,5 km, pyöräillään 40 km ja juostaan 10km.

Sekaviestissä joukkue koostuu kahdesta naisesta ja kahdesta miehestä, joista jokainen suorittaa osionsa ja antaa viestivuoron seuraavalle. Viestimatka koostuu 300 m uintiosuudesta, 8 km pyöräilyosuudesta ja 2 km juoksuosuudesta.

ITU toivoo, että perinteistä olympiamatkaa nopeatempoisempi sekaviesti lisäisi lajin näkyvyyttä ja kiinnostavuutta. Sillä pyritään myös lisäämään naisten ja miesten urheilun tasa-arvoisuutta.

‒ Olemme yrittäneet saada sekaviestin olympialaisiin jo pitkään. Se on tapahtuma, joka tuo urheiluun jotain erittäin tärkeää: joukkueeseen kuulumisen tunteen. Tärkeintä on kuitenkin, että se osoittaa, että naiset ja miehet voivat kilpailla yhdessä ja ovat yhtä tärkeä osa joukkueen menestystä, kommentoi thriathlonliiton puheenjohtaja Marisol Casado ITU:n tiedotteessa.

Myös monet lajin huiput ovat toivoneet sekaviestiä olympialaisiin jo pitkään.

– Olisi mahtavaa, jos me saisimme mahdollisuuden saavuttaa kaksi mitalia olympialaisissa, kommentoi Gwen Jorgensen, joka voitti olympiakultaa Riossa.