Parayleisurheilun MM-kilpailuissa Lontoossa nähtiin perjantaina omituinen T38-luokan 800 metrin alkuerä. Kolumbialainen Dixon de Jesus Hooker Velasquez aloitti järjettömän kovalla ME-vauhdilla, mutta lopetti juoksemisen jo kisan puolivälissä, ikään kuin olisi ollut kilpailun jänis.

T38 luokan urheilijoilla voi olla esimerkiksi hermostollisia lihassairauksia tai muuten ongelmia raajojen mittasuhteiden ja koordinaatiokyvyn kanssa.

Luokan ME-aika on 1.58,87, mutta Velasquez paineli ensimmäiset 200 metriä 26,4 ja avauskierroksen 53,7, mitkä enteilisivät jopa 1.50-1.52 loppuaikaa. Vasquez lopetti kuitenkin juoksemisen tismalleen kierroksen kohdalla.

Muu porukka tuli puolimatkaan ajassa 62 sekuntia, voiton otti Irlannin nelinkertainen paralympialaisten mestari Michael McKillop ajalla 2.07,61. Irlannin joukkueenjohtaja James Nolan ihmetteli kolumbialaisen juoksua RTE:llä.

– Ehkä hänet oli pyydetty tekemään tiimityötä, ja näin pyrittiin saamaan Michael erehtymään ylikovaan vauhtiin ja juoksemaan itseltään jalat alta jo ennen sunnuntain finaalia. Se on ainoa looginen selitys. Hän on kuitenkin niin kokenut juoksija, ettei mennyt lankaan, Nolan arveli.

Katso video omituisesta juoksusta tästä linkistä.