Robert Heleniukselle avautui loistava mahdollisuus mitata tasoaan brittiläistä Dillian Whytea vastaan Cardiffissa järjestettävässä nyrkkeilyillassa, jonka pääotteluna nähdään Anthony Joshuan ja Kubrat Pulevin mestaruusottelu.

Whyte olisi ollut kiistatta Heleniuksen uran kovin mittari, sillä britillä on vyöllään 21 voittoa ja vain yksi tappio, jonka hän koki maanmiehelleen Anthony Joshualle.

– Annoimme Heleniukselle kaiken mitä hän pyysi, mutta hän kieltäytyi, jotta hän voi otella Suomessa vain murto-osalla tarjoamastamme palkkiosta, Whyte kommentoi Sky Sportsille.

Helneiuksen manageri Markus Sundman totesi MTV Sportille, että Whyten kommentit ovat kaukana totuudesta.

– Kyllä sieltä tarjous tuli, mutta tarjouksia tulee ulkomailta koko ajan. Jotkut niistä ovat järkeviä ja jotkut tosi alhaisia. En usko, että Whytekaan olisi tullut Suomeen viiden viikon varoitusajalla siitä summasta, Sundman vastasi.

– Tämä on sitä Whyten myyntipuhetta, ettei kukaan uskalla otella häntä vastaan. Se olisi ollut hyvä ottelu, manageri lisää.

Sundman paljasti MTV Sportille, että hän teki lopullisen päätöksen siitä, että Helenius ei matkusta Cardiffiin kuun lopussa.

– Robbe palasi Englannista Suomeen maanantaina, mutta oli sairastunut viikonlopun aikana. Sillä hetkellä minä päätin, että emme lähde Englantiin ottelemaan, Sundman paljasti.