Yle: Suomalaisen huippunyrkkeilijän homoseksuaalisuus oli monelle liikaa – ”Menin aivan shokkiin”

© Kuva: Getty Images

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson on kokenut syrjintää seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi, Yle uutisoi.

Viime vuonna Astanassa MM-kisoissa pronssille 69-kiloisissa iskenyt Gustafsson on ollut avoin lesboutensa suhteen. Tästä huolimatta tilanne kärjistyi naisen kotikaupungissa Porissa niin pahaksi, että urheilijan oli vaihdettava maisemaa.

– Menin aivan shokkiin, kun minulle sanottiin, etten saa olla sellainen kuin olen. Miten pystyisin harjoittelemaan täysillä, jos en saa olla oma itseni siellä, missä vietän eniten aikaa päivässä. Muistan juosseeni metsään ja soittaneeni itkien äidilleni. Ei hänkään voinut tajuta asiaa, Gustafsson sanoi Ylen haastattelussa.

Vuonna 2015 Miss Gay Finland -kilpailussa ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittu Gustafsson asuu ja harjoittelee nykyisin Tampereella.

– Tietysti jännitti jättää kaikki taakse ja rakentaa uutta elämää toisella paikkakunnalla, mutten kadu sitä hetkeäkään. Tampere on nyrkkeilyn mekka. Täällä ovat niin olosuhteet kuin valmentaminen huippuluokkaa. Lopulta muutto oli uralleni onnenpotku, Gustafsson iloitsee.

Alkuperäinen artikkeli on täällä.