Nyrkkeilyn IBF-, IBO-, WBA- ja WBC-liittojen keskisarjan maailmanmestari Gennadi Golovkinin valmentaja Abel Sanchez päätti sohaista ampiaispesää ja solvata suojattinsa vastustajan Saul ”Canelo” Alvarezin kansallista ylpeyttä.

Golovkin ja Alvarez ottavat toisen kerran yhteen 5. toukokuuta. Viime kerralla huippuottelijat päätyivät äärimmäisen harvinaiseen hajaäänitasapeliin.

Kiistanalainen tuomaripäätös herätti suuren kohun. Kummankin ottelijan leiri väitti voittaneensa ottelun.

Laajaa hämmennystä aiheuttivat myös tuomareiden pistekortit. Yksi tuomari näki ottelun olleen tasapeli lukemin 114-114. Toinen pisteytti MM-mittelön Golovkinille 115-113. Kolmas tuomari olisi jakanut voiton Alvarezille jopa lukemin 118-110.

Harvinaisen tasaisesta ottelusta huolimatta Golovkin leiri koki dominoineensa ottelua ylivoimaisesti. Venäläismestarin valmentaja Sanchez ilkkui Alvarezin nolanneen koko maansa Meksikossa käydyssä jättimatsissa.

Jenkkiluotsi heitti tuoreessa Fight Hypen haastattelussa lisää vettä myllyyn. Sanchez letkautti, että jos Alvarez häpäisee itsensä uusintaottelussa, ei hän olisi aito meksikolainen.

– Sanoisin Canelolle, että hän on parempi tehdä, mitä hän lupasi faneilleen. Jos hän nolaa kansansa uudelleen, hänet ajetaan ulos Guadalajarasta. Hän ei ole aito meksikolainen, jos hän nolaa itsensä taas.

Huippuottelijat kohtaavat toisensa kovasti odotetussa uusintaottelussa 5. toukokuuta Las Vegasin T-Mobile Arenalla. Kumpikin ottelija on luvannut ratkaista ottelun tällä kertaa tyrmäyksellä uuden tuomarifarssin välttämiseksi.


Lähde: Fight Hype