Kummia puheita! UFC-mestarilta erikoinen arvio dopingkäryssä ryvettyneen kohuottelijan tulevaisuudesta

© Kuva: Getty Images

UFC:n välisarjan maailmanmestari Tyron Woodley otti tuoreessa TMZ:n haastattelussa kantaa dopingista toistuvasti kärynneen huippuottelija Jon Jonesin tapaukseen. Woodley kertoi uskovansa rikos- ja dopingskandaaleissa ryvettyneen kamppailutähden selityksiä ja tukevansa tätä oikeusprosessissaan.

Anabolisen steroidin Turinabolin käytöstä kärynnyt Jones on selitellyt kärynsä johtuneen mahdollisesti saastuneista lisäravinteista. Entinen kevyen raskassarjan mestari vihjasi vasta, että joku hänen vihamiehensä olisi voinut tahallaan sabotoida miehen lisäravinteita.

Woodley kertoi TMZ:lle uskovansa, että Jones on itse syytön käryynsä. UFC-mestari vakuutti tukevansa Jonesia dopingkuulemisten prosessin mittaan, mutta myönsi miehen olevansa vastuussa omista virheistään.

– Haluaisin tulla pelastamaan hänet, mutta hitto vieköön. Hän on todellakin laittanut itsensä toistuvasti niin moneen pahaan paikkaan. En kykene näkemään häntä kaverina, joka käyttäisi steroideja. Hän on liian omistautunut treenaamiselle ja liian pakkomielteinen voittamisen suhteen riskeeratakseen uransa tahallaan, Woodley epäili.

Jonesia odottaa pahimmillaan jopa neljän vuoden kilpailukielto, sillä hänellä on jo aiempaa historiaa dopingkäryistä. Woodley kuitenkin uskoo, että vapaaottelutähti nähdään jo ensi kesänä jälleen UFC-häkissä.

– Tiedätkös mitä, luulen että he antavat hänelle vain yhden vuoden lisärangaistuksen. He antavat yhden vuoden tuomion, ja hän ottelee seuraavan kerran ensi vuoden elokuussa, Woodley ennusti.

Lähde: TMZ