Lajiväki syytää lisää kritiikkiä FIS:lle: Charlotte Kallan valmentaja hämmästelee hiihdon kattojärjestön ratkaisuja – ”Tilanne on todella outo”

© Kuva: Getty Images

Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS) julkaisi reilu viikko sitten maastohiihdon tulevan kauden maailmancup-ohjelman.

Heti kärkeen ihmetystä herätti perinteisen tyylin matkojen raju karsiminen ohjelmasta.

Muun muassa olympiavoittajat Justyna Kowalczyk ja Sami Jauhojärvi arvostelivat päätöstä.

Nyt arvosteluun on liittynyt myös Ruotsin maajoukkueen naisten vastuuvalmentaja Magnus Ingesson.

Ingesson toimii myös maan suurimman hiihtotähden, Charlotte Kallan henkilökohtaisena valmentajana, ja kohdistaa kritiikkinsä siihen, ettei maailmancup-ohjelmassa ole jatkossa paikkaa yhdistelmähiihdolle, vaikka se kuitenkin edelleen säilyy arvokisojen ohjelmassa.

Olisin mieluusti nähnyt skiathlonin (yhdistelmähiihto) joitakin kertoja maailmancupissa. Se on kuitenkin perinteinen mestaruuskilpailumatka, jossa ei nyt kilpailla muuten ollenkaan. Tilanne on todella outo, Ingesson toteaa Norrländska Socialdemokratenille.

Charlotte Kallalle matka on ollut aiemmin tuottoisa, hän nappasi sillä muun muassa Pyeongchangin talviolympialaisissa helmikuussa kultaa ja neljä vuotta aiemmin Sotshissa hopeaa.

Valmentajan mukaan taustalta löytyy selvä syy siihen, miksi yhdistelmähiihto on tulevana talvena kaikesta huolimatta Seefeldissä käytävien MM-kisojen ohjelmassa.

– Jos matka pudotettaisiin pois MM-kisoista, kävisi sille samoin myös olympialaisissa, eikä uutta matkaa saataisi tilalle, Ingesson toteaa.

Valmentajan mukaan myös yhdistelmähiihdon pituutta tulisi muuttaa.

– Naisten kilpailun pituus tulisi olla 20, eikä 15 kilometriä. Siitä pitäisi aloittaa, Ingesson painottaa.