Naisten 400 metrin vapaauinnin Suomen ennätys vaihtoi omistajaa, kun 20-vuotias Sandra Scott vei Eva Lehtoselta kumipukuvuosina uidun SE:n.

Georgian yliopistossa opiskeleva Suomen ja Yhdysvaltain kaksoiskansalainen paransi pitkän radan naisten 400 metrin vapaauinnin Suomen ennätystä heinäkuussa Athensissa, USA:ssa.

Scott kellotti 4.16,81 parantaen 0,67 sekunnilla vuodesta 2009 Lehtosen hallussa ollutta Suomen ennätysaikaa. Tulos riitti yliopistojoukkueiden kesken uidussa Bulldog Grand Slam -kisassa finaalin kakkossijalle.

Scott on asunut koko ikänsä Yhdysvalloissa. Hän on syntynyt vuonna 1998 maan itärannikolla Georgian Savannahissa. Hänen äitinsä on suomalainen, joka muutti 30 vuotta sitten Yhdysvaltoihin. Isä on amerikkalainen.

Vapaa- ja sekauintiin panostavan uimarin haaveena on päästä edustamaan Suomea arvokisoihin tulevina vuosina. Tähtäimessä on myös 800 metrin vapaauinnin Suomen ennätys, johon on matkaa tällä hetkellä alle kuusi sekuntia ja valmennuksessa panostusta on suunnattu nyt enemmän sekauinnista vapaauintiin.

Ikänsä amerikassa asunut neito on käynyt Suomessa vain kahdesti, mutta ymmärtää suomen kieltä.

Lähde: Uintiliitto