Henri Kontinen syttyi kotimaiselle tennisliigalle: ”Nautin siitä, että saan antaa jotain takaisin”

© Kuva: Getty Images

Naisten TEHO Sport Tennisliiga lähti liikkeelle torstaina HVS:n ja GT:n välisellä ottelulla. Isäntäjoukkue HVS marssitti todellisen tähtisikermän kentälle – GT taisteli hienosti, mutta ei lopulta voinut kuin todeta vastustajansa vahvemmakseen.

Ykköspelaajien kohtaamisessa HVS:n Mia Eklund (WTA-608) voitti GT:n Lotta Heiskasen 6-2, 6-3 ja kakkospelaajien ottelussa juuri ensimmäiset ammattilaisturnausvoittonsa ottanut HVS:n Oona Orpana (WTA-723) voitti alun haasteiden jälkeen GT:n Ella Tuomelan 6-3, 6-1.

– Olen todella tyytyväinen ja positiivisesti yllättynyt tästä hienosta tapahtumasta – mukavaa pelata, kun on yleisöä paikalla. Pelini kulki kauttaaltaan hyvin ja meillä on mahtava joukkuehenki, mikä auttaa myös, kommentoi Tennisliiga-debyyttinsä tehnyt Eklund.

– Hyvä fiilis oli kentällä, kiva kun on katsojia. Alussa Ella sai minut juoksemaan, mutta sitten aloin pelaamaan aggressiivisemmin ja sain käännettyä tilanteen, kertoi tyytyväinen Orpana.

Nelinpelissä HVS:n voiton sinetöivät Peppi Ramstedt ja Anastasia Kulikova voittamalla Heiskasen ja Tuomelan.

HVS -GT 3-0
Mia Eklund – Lotta Heiskanen 6-2, 6-3
Oona Orpana – Ella Tuomela 6-3, 6-1
Peppi Ramstedt/Anastasia Kulikova – Heiskanen/Tuomela 6-0, 6-2

”Tällaiset tapahtumat ovat tärkeitä suomalaiselle tennikselle”

Keskiviikkona voitokkaasti kautensa aloittaneet HVS:n miehet jatkoivat samalla kokoonpanolla myös toisessa ottelussaan.

Kaksinpeleissä Patrik Niklas-Salminen (ATP-424), Otto Virtanen (ATP-870) ja Sami Huurinainen olivat jälleen väkevässä vireessä. Niklas-Salminen voitti Andriej Kapasin (ATP-1117) 6-3, 6-3, Virtanen vei Verneri Tuomen 6-2, 6-1 ja Huurinainen kukisti Mikael Martikaisen 6-4, 6-3.

– Tänään oli todella hyvä fiilis kentällä heti alusta alkaen. Eilen oli hieman haasteita kentän kanssa ja ainahan se ensimmäinen peli on haasteellisempi. Nyt oli tutut olosuhteet ja sain heti syötön kulkemaan sekä hyvän fiiliksen päälle, iloinen Niklas-Salminen kertoi.

Nelinpelissä keskiviikkona voitokkaasti pelanneet Henri Kontinen (nelinpelin ATP-15) ja John Peers (nelinpelin ATP-14) jatkoivat voittamattomalla linjallaan Talin Tenniskeskuksella. Grand Slam -voittaja Jean-Julien Rojer (nelinpelin ATP-21) ja Andriej Kapas (kaksinpelin ATP-1117) joutuivat taipumaan eräluvuin 4-6, 2-6.

– Kiitos kaikille, erityisesti järjestäjille sekä yleisölle. Pelissä en ehkä ollut parhaimmillani, mutta ottelu oli kokonaisuudessaan hyvä – toivottavasti nautitte. Kiitos Henri kutsusta Suomeen, olette onnekkaita täällä Suomessa kun teillä on hänet, kiitteli Rojer.

– Hienoa oli olla takaisin Suomessa. Täällä oli jälleen mukavaa ja kiitos hyvän shown pystyttämisestä, kertoi Peers.

Kontinen kiitteli Peersia, Rojeria ja keskiviikkona pelannutta Horia Tecauta siitä, että pääsivät pelaamaan tänne.

– Tällaiset tapahtumat ovat tärkeitä suomalaiselle tennikselle – nautin siitä, että saan antaa jotain takaisin. Kiitokset järjestäjille, lopetti Kontinen.

HVS – GT 4-0
Patrik Niklas-Salminen – Andriej Kapas 6-3, 6-3
Otto Virtanen – Verneri Tuomi 6-2, 6-1
Sami Huurinainen – Mikael Martikainen 6-4, 6-3
Henri Kontinen/John Peers – Jean-Julien Rojer/Andriej Kapas 6-4, 6-2

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu 10.-11. marraskuuta.

Lähde: Tennisliiton tiedote