IAAF julkisti ehdokkaat vuoden Nouseva tähti -palkinnon saajaksi – mukana pohjoismaista väriä

© Kuva: Getty Images
Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!

IAAF palkitsee joulukuun alussa Monacossa järjestämässään gaalassa vuoden parhaan alle 20-vuotiaan yleisurheilijan sekä miehissä että naisissa. Palkinto kulkee nimellä (Rising star) Nouseva tähti, jonka ehdokkaat kattojärjestö on nyt julkaissut.

Naisissa ehdokkaat ovat: Sydney McLaughlin, Briana Williams, Meskerem Mamo, Meseret Belete ja Cellphine Cespol.

Etenkin Williams on monelle suomalaiselle varmasti tuttu nimi, sillä pikajuoksijalegenda Ato Boldonin valmennuksessa oleva jamaikalainen voitti Tampereella kultaa nuorten MM-kisoissa sekä 100 metrin että 200 metrin juoksussa vain 16 vuoden iässä.

Miesten ehdokkaat ovat: Armand Duplantis, Selemon Barega, Jakob Ingebrigtsen, Jordan Diaz ja Rhonex Kipruto.

Ruotsalainen Duplantis muistetaan parhaiten Berliinin EM-kisoista, joissa hän taivutti seiväskultaa hurjalla tuloksella 605. Norjalainen Ingebrigtsen puolestaan juoksi samoissa kisoissa sensaatiomaisesti kultaan sekä 1500 metrillä että 5000 metrillä.

Suomen Cupissa Turun derby! Lue vihje ja lunasta mojova talletusbonus!