Ampumahiihdon IBU-cup jatkui Italian Ridnaunssa torstaina sekaviestillä, lauantaina pikakilpailulla ja sunnuntaina takaa-ajoilla.

Suomalaisittain parhaasta tuloksesta vastasi Joutsan Pommin Suvi Minkkinen sijoittumalla pikakilpailussa yhdeksänneksi. Puhtaasti ampunut Minkkinen jäi kilpailun kärjestä reilun minuutin. Sijoitus oli Minkkiselle myös uran tähän asti paras IBU-cupissa.

– Oli ihan superhyvä kisa ja olen tosi onnellinen sijoituksesta. Kympin joukkoon sijoittuminen on ollut jo pitkään tavoitteena, varsinkin kun on tuloksista pystynyt näkemään, että nollilla se olisi mahdollista. Oli kiva todistaa se nyt itselle, että se on oikeasti konkreettisesti mahdollista, hän sanoi Ampumahiihtoliitolle.

Italian Ridnaunssa kilpaillaan 1300 metrin korkeudessa. Lyhyt sopeutumisaika korkealle näkyi Minkkisen mukaan hiihdossa.

– Hiihto tuntui aika raskaalta ja laiskalta. Tietysti aika vähän aikaa oltiin korkealla ennen noita kisoja ja se vähän näkyi. Mutta taisi painaa muillakin, kun suoritus noin korkealle riitti. En olisi kisan aikana sitä uskonut.

Ampumahiihdon IBU-cup jatkuu keskiviikkona Itävallan Obertilliachissa miesten ja naisten normaalimatkoilla.