Lentopallon naisten Mestaruusliigan suosikkeihin kuuluva Hämeenlinnan Lentopallokerho on ollut tällä kaudella kovan loukkaantumissuman kourissa.

Viimeisin rivistä pudonnut pelaaja on Ronja Heikkiniemi, joka loukkaantui naisten maajoukkueleirityksen aikana ja on poissa kokoonpanosta pidemmän aikaa.

– En halua puhua huonosta onnesta. Tämä on lentopalloa. On totta, että loukkaantumisia on ollut paljon, mutta on myös analysoitava, että miksi niitä tulee. Huonoa onneakin on, mutta tiedämme pelaavamme peliä, joka on joskus vaarallinen. Tiedämme, että vammoja voi tulla, mutta niiden jälkeen ei voi muuta kuin kuntouttaa pelaajat parhaalla mahdollisella tavalla, sanoo ”Lentiskerhon” päävalmentaja Matteo Pentassuglia.

Heikkiniemi ja Suvi Kokkonen olivat viime viikot EM-karsintoja pelanneen maajoukkueen mukana, minkä takia joukkue joutui harjoittelemaan vajaalla miehistöllä. Kevätkauden aluksi ohjelmassa on pohjoisen reissu, jonka aikana se kohtaa perjantaina WoVo Rovaniemen ja lauantaina Pölkky Kuusamon.

– Omia pelaajia oli harjoituksissa 8-9, ja taso oli hieman matala, koska Suvi ja Ronja eivät olleet mukana. Harjoitukset menivät kuitenkin hyvin, ja olemme valmiina. Saamme kaikki palat kohdilleen, pyrimme hyvään peliin Rovaniemellä ja sitten keskitymme Kuusamon kohtaamiseen, Pentassuglia sanoo.

WoVo on Mestaruusliigan viimeisenä hävittyään kauden kaikki ottelunsa. Vierailijoiden riveissä tiedetään, että kaikki odottavat heiltä puhdasta 3-0 -vierasvoittoa.

– Mekin odotamme, että voitamme, vaikka Ronja ei olekaan mukana. Menetimme hyvän pelaajan, joka oli hyvässä kunnossa. WoVo on kotonaan kova vastus kaikille. Emme voi aliarvioida sitä. Nämä pelit ovat pahoja, koska jos emme satsaa 100 prosenttia, voivat riskit olla kovia. Näihin peleihin pitää keskittyä ja hoitaa ne mahdollisimman lyhyessä ajassa, etenkin kun seuraavanakin päivänä on peli.

– Sanon tätä myös harjoituksissa. Treenaamme paljon, ja joskus keskittyminen häviää. Muistutan usein, että jos emme keskity, voimme loukkaantua, hän sanoo.

WoVo–Hämeenlinna-ottelu nähdään suorana lähetyksenä Ruudussa perjantaina kello 18.20.