Suomalaisseuralle kovaa kyytiä Mestarien liigassa: Maailman paras joukkue jyräsi maanrakoon – Päävalmentaja silti tyytyväinen!

Lehtonen jatkaa LEKA Volleyssä
© Kuva: Getty Images
Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Hämeenlinnan naisten lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheen neljäs ottelu Istanbulissa oli jälleen maailman kovimmaksi joukkueeksi tällä hetkellä tituleeratun Eczacibasi VitrA:n näyttö joukkueen kovuudesta ja taidosta. Muutamalla normaalin kuusikon ulkopuolisellakin pelaajalla varustettuna turkkilaisjoukkue iski historiankirjoihin Hämeenlinnaa vastaan lukemat 3-0 (25-17, 25-7, 25-20).

Hämeenlinnan vastaanotto oli vaikeuksissa Mestarien liigan lohkoa sekä Turkin liigaa tappioitta johtavan kotijoukkueen kanssa läpi illan, mutta salli vain seitsemän suoraa ässäpistettä (joista vain kolme kahteen ensimmäiseen erään). Hakkuri Maeve Orle (9/+5) ja Suvi Kokkonen (9/-4) olivat hämeenlinnalaisten parhaat pistenaiset.

Avauserä meni tasaisesti eron kasvaessa kotijoukkueelle ja toinen oli sen näytöstä.

Päätöserässä Hämeenlinna nousi vielä 21-20 -numeroihin eli pisteen päähän kotijoukkueesta. Suomalaisjoukkue ei kuitenkaan enää saanut otetta korealaiseen Kim Yeon-Koungiin, joka päätti iltapäivän näyttävästi.

Kim oli kentän ehdoton hahmo 22/+18 saldollaan ja 75% hyökkäyksellään. Myös libero Simge Sebnem Akoz ja passari Gamze Alikaya esittivät maailmanluokan osaamista läpi ottelun.

MM-kisojen MVP ja maailmanmestari Tijana Boskovic ei esiintynyt kentällä, mutta pokkasi ennen peliä palkinnon Euroopan parhaan naislentopalloilijan 2018 tittelistä. Myöskään Jordan Larson ei pelannut tällä kertaa.

Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia oli tyytyväinen pelin antiin toista erään lukuunottamatta.

– Ei huono peli ollenkaan. Taas näimme kehittymistä. Toisessa erässä hiukan lopetimme yrittämisen, mutta reaktio kolmannessa oli hyvä sen jälkeen. Toki kotijoukkueella oli kentällä muutamia ei-kuusikkopelaajia, mutta kyllähän hekin ovat todella laadukkaita pelaajia.

– Näytimme tässäkin ottelussa, että meillä on paljon asioita ”työkalupakissa”, joita voimme käyttää Mestaruusliigassa tulevissa peleissämme.

Hämeenlinnalla on Mestarien liigan lohkovaiheessa jäljellä kaksi kotiottelua. 19.2. vastassa on Dinamo Kazan ja 26.2. Uralochka-NTMK Jekaterinburg.

Eczacibasi – Hämeenlinna 3-0
25-17, 25-7, 25-20

Eczacibasi: Kim 22/+18, Güldeniz 12/+7, Gibbermayer 8/+6
Hämeenlinna: Orle 9/+5, Kokkonen 9/-4, Green 8/+1

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Jatkuuko Norwichin alamäki lauantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!