Huippu-urheilijan käytös muuttui radikaalisti aivotärähdyksen jälkeen: Riisti itseltään hengen – Perhe luovuttaa nyt aivot tutkittavaksi syyn selvittämiseksi

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Leijonien ottelusta!

Joukkuetakaa-ajon olympiahopeaa Rion olympialaisissa vuonna 2016 voittanut Kelly Catlin teki viime sunnuntaina itsemurhan, vain 23-vuotiaana. Nyt hänen perheensä on päättänyt selvittää syyn tyttärensä tekoon.

Ennen itsemurhaansa Catlin kaatui pyörällään kaksi kertaa lyhyen ajan sisään. Hän kärsi aivotärähdyksestä, eikä ollut perheen mukaan enää oma itsensä. Kelly yritti ensimmäisen kerran itsemurhaa jo tammikuussa. Nopea ilmoitus poliisille perheelle lähetetyn itsetuhoisen viestin jälkeen pelasti silloin hänen henkensä. Myöhemmin hän kuitenkin onnistui.

– Perheemme päätti, että Kellyn aivoista tehdään neuropatologinen tutkimus. Haluamme selvittää mahdolliset vauriot, jotka johtuivat hänen äskettäisestä päävammastaan ja jossa etsitään selityksiä viimeaikaisiin oireisiin, isä Mark Catlin kertoi Washington Postille.

Bostonin yliopiston aivopankki on tutkinut aiemmin urheilijoiden aivoja ja havainnut, että useat lujat iskut päähän ovat aiheuttaneet vakavia aivosairauksia ja muutoksia persoonassa.

– On mahdotonta sanoa ennen tutkimusta, mutta tämänkaltaiset oireet ovat valitettavan yleisiä aivovammoissa, kuten aivotärähdyksissä, neuropatologi Ann McKee kommentoi tapausta.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Leijonien ottelusta!