Krista Pärmäkoski taisteli hienosti neljänneksi – sai päävalmentajalta kehut

© Kuva: Getty Images

Maastohiihdon maailmancup hiihdettiin päätökseen Kanadan Québecissä. Naisten takaa-ajokilpailussa neljänneksi hiihti Krista Pärmäkoski, joka oli myös maailmancupin kokonaiskipailun neljäs. Norjan Therese Johaug nousi kokonaiskilpailun kolmanneksi viimeisessä kilpailussa.

Krista Pärmäkoski oli viimeisen osakilpailun osuusaikojen toinen heti Therese Johaugin jälkeen. Takaa-ajokilpailu sujui Pärmäkoskelta ennalta luodun taktiikan mukaisesti.

– Tänään oli tosi hyvä kisa, harmittavan lähelle jäi Theresen päänahka. Oli tosi hyvä kisa, kausi sai hyvän lopun ja voi hyvillä mielin lopettaa kansainvälisen kauden, sanoi Pärmäkoski, joka pohti, olisiko sittenkin ollut hyvä jatkaa kautta, viitaten Theresen voittamisen jääneen niin lähelle osuusajoissa.

Päävalmentaja Matti Haavisto nosti Kristan taistelun esille.

– Päivän jännittävintä ja parasta antia oli varmasti Kristan hieno taistelu, tuloksena neljäs sija. Tyytyväinen voi olla, päivän toiseksi nopein aika, 3,9 sekuntia Thereselle hävinneenä, kommentoi Haavisto.

Laura Mononen hiihti päivän kisassa sijalle 32., Kerttu Niskanen 34. ja Anne Kyllönen oli kilpailun 37:s.

– Kroppa ja mieli oli aika tyhjä päivän kisassa, kun Kollenilta lähtien on hiihtänyt kisoja. Kausi oli vaihteleva, selkäleikkauksen jälkeen joutui lähtemään aika vajaasta harjoitustilanteesta, summasi yhteen Anne Kyllönen, joka hiihtää vielä keväällä monen muun tapaan SM-kisat.

Naisten maiden välisessä cupissa Suomi oli viime vuoden tapaan viides. Päävalmentaja Haaviston mukaan haasteet ovat sprintissä ja vapaan hiihdossa.

– Naisten sprintissä suurin haaste, etenkin vapaalla tyylillä. Kovasti yritetään töitä tehdä, että ratkaisuja sprinttihiihdon parantamiseksi löytyisi. Kuitenkin nuorten hiihtäjien esiinmarssi on ollut mukavaa katseltavaa, kuten Eveliinan ja Anitan. Lisäksi positiivista on, että naisten viestissä hiihdettiin kahdesti podiumille, sanoi Haavisto.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!