Suomalaiskaksikolla tyly kohtalo beach volleyn FIVB:n World Tourin neljän tähden turnauksessa – ”Tuolla pelillä ei olisi edes ansaittu voittoa”

© Kuva: Getty Images

Riikka Lehtosen ja Niina Ahtiaisen pelit Kiinan Xiamenissa järjestettävässä beach volleyn FIVB:n World Tourin neljän tähden turnauksessa päättyivät karsintojen avausotteluun.

Uuden olympiakarsintasyklin käynnistyminen näyttäisi laajentaneen pääsarjaan pyrkijöiden tasoa, kun Xiamenin karsintojen 27:nneksi sijoitettu ukrainalaispari Diana LuninaMaryna Samoday oli Lehtosta ja Ahtiaista (karsintaranking 6:s) vahvempi erin 2-0 (22-20, 24-22).

– Fiilis turnaukseen lähtiessä oli hyvä ja odotimme innolla kauden aloitusta ulkona. Peli ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa riittävän rohkeaa, eikä aggressiivista. Valitettavasti oma hyvä syöttö ei toiminut ollenkaan – virheitä tuli aivan liikaa. Näin vastustaja pääsi suorittamaan paineitta omaa peliään. Tuolla pelillä ei olisi edes ansaittu voittoa, Lehtonen harmitteli.

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen puolestaan aloittavat Xiamenin urakkansa torstaina suoraan 32 joukkueen pääsarjassa, jossa heidät on sijoitettu 18:nneksi.

Pääsarjan 32 joukkuetta on jaettu rankingin perusteella kahdeksaan alkulohkoon, joissa pelataan suoraan välierät (1-4 ja 2-3) sekä sijoitusottelut (1-2 ja 3-4). Lohkojen kolme parasta jatkaa turnausta 24 joukkueen yhden tappion kaaviossa, lohkovoittajat suoraan kaavion toiselta kierrokselta.

FIVB:n neljän tähden turnausten molempien sarjojen palkintopotti on 150 000 dollaria, josta voittajaparit kuittaavat 20 000.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.