Suomalaiset seitsenottelijat ovat huippukunnossa – 16-vuotias teki uuden ikäkausiennätyksen tahmeasta alusta huolimatta

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Moniottelijoiden kauden avauksen kuumin nimi Ratinan stadionilla oli Maria Huntington, 22. Ja kuumat nimet olivat Ratinan helteessä myös muut tamperelaiset Miia Sillman, 24 ja Saga Vanninen, 16.

Maria Huntingtonin ensimmäisen päivän pisteet olivat 3677. Houkutus oli viedä ottelu loppuun jo pelkästään senkin takia, että rutiinituloksinkin 6000 pisteen raja olisi rikkoutunut esimerkiksi hyppäämällä pituutta 610, heittämällä keihästä 43 metriä ja juoksemalla 800 metriä 2.25:een.

Huntingtonin valmentajana on ollut jo kahdeksan vuotta poppamies Matti Liimatainen, Pylkönmäellä nuoruutensa viettänyt kuusikymppinen.

– Marian oikeastaan kaikkiin neljään lajiin olin tyytyväinen. Tietysti satasen aitojen aika 13,28 on sitä mitä se pitääkin olla, korkeus ja kuula ihan mukavat, mutta 200 metriä olisi saanut mennä alle 25 sekunnin, Liimatainen myhäili Ratinan katsomolipan alla.

– Olemme tietoisesti panostaneet nopeuden kehittämiseen. Näin nopeuskestävyysharjoittelun aika tulee myöhemmin. Mariahan sakkasi pahasti kakkosella, mutta asia korjaantuu viimeistään Gävlessä 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa.

Vaikka Matti Liimatainen on kokenut valmentaja, hän on siitä poikkeuksellinen, että oppimisprosessin hana on aina raollaan. – Marian keihästekniikka on mennyt monta porrasta ylöspäin Matti Närhin neuvojen myötä. Jaakko Erkinheimoltakin olen saanut monta pientä niksiä ja monilta muilta.

Sillman sulaa myöhemmin

Miia Sillmanin Sulo-koira on vikkeläliikkeinen ja se vikkelyys on tarttunut. Kun 200 metrin ennätyksestä putosi 0,35 sekuntia ja pika-aidoissa aika painui ensi kerran alle 14 sekuntia, niin 6000 pisteen ylittäjiä saattaa olla tänä vuonna ainakin kaksi.

– Vähän oli tahmeaa, kun odotukset ovat hyvän talvikauden jälkeen vielä aika korkealla. No, seuraavassa kisassa tilanne muuttuu paremmaksi, teiskolainen Sillman uskoo väkevästi.

Sillmanin valmentaja Mika Vakkuri luottaa suojattiinsa: – Odotan Uppsalan maaottelua mielenkiinnolla, Vakkuri tuumi.

Saga Vanninen kokosi 16-vuotiaiden seitsenottelussa ikäkausiennätyksen pistein 5534. Siitä huolimatta, että hänen lähtönsä aitajuoksussa oli kaikkea muuta kuin onnistunut ja kuulantyönnön kaksi yliastuttua olivat pari metriä pidemmät kuin paikalta työnnetty kolmas pukkaus.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!