Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen aloittivat Hampurissa pelattavat beach volleyn MM-kisat 0-2 (19-21, 11-21) -tappiolla slovakialaisparille Andrea Strbova / Natalia Dubovcova.

Ottelun avauserä kulki tasaisissa merkeissä aina ratkaisupalloihin saakka, mutta Lahti-Liukkosen ja Parkkisen kiri alkoi hieman liian myöhään. Vastustaja löi erän poikki neljännellä yrittämällään.

– Turnaus ei lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla. Ensimmäinen erä olisi ollut otettavissa vähemmällä suorien virheiden määrällä, päävalmentaja Kai Liukkonen harmitteli.

Toisessa erässä fyysisesti hyökännyt vastustaja otti pelin ohjat käsiinsä heti ensimmäisistä pisteistä lähtien ja vei ottelun suoraan kahdessa erässä.

– Ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä, Liukkonen tunnusti.

Lahti-Liukkosen ja Parkkisen MM-turnaus jatkuu maanantaina alkulohkon toisella ottelulla meksikolaisparia Martha Revuelta / Zaira Orellana vastaan. Tiistaina kohdataan brasilialaiset Barbara Seixas De Freitas ja Fernanda Alves.

– Maanantaina pelataan jatkopaikan kannalta erittäin tärkeä ottelu. Toivottavasti saadaan runsaslukuinen suomalaiskannatus paikan päälle, päävalmentaja viestitti.

Jokaisen 12 alkulohkon kaksi parasta, neljä parasta kolmosta sekä neljä ”lucky loser” -kierroksen voittajaa etenee keskiviikkona alkaviin 32 joukkueen jatkopeleihin. Mitaliottelut pelataan lauantaina 6. heinäkuuta.

Lähde: Lentopalloliitto