Suomalainen moukarinheittäjä huimaan kiskaisuun – Euroopan tilastossa toiseksi ja oma ennätys parani yli metrillä!

© Kuva: Getty Images

Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas voitti Kaustisen moukarikarnevaalikilpailun ennätyksellään 73,94 ja kimmahti 22-vuotiaiden kesän Euroopan tilastossa toiseksi.

Kankaan ennätys parani reilulla metrillä. Voittoheiton hän pyörähteli tasaisen sarjan päätteeksi viimeisellään. Heitto nosti hänet kisan voittoon ohi toiseksi tuloksella 73,22 heittäneen Noormarkun Nopsan Tuomas Seppäsen.

– Nyt oli tosi hyvä vire päällä heti aamusta lähtien. Harjoitusheitot sujuivat hyvin ja kun treenitkin ovat menneet hyvin, tiesin odottaa hyvää tulosta, Kangas sanoi.

Kisan voittotulos on kesän kotimainen kärki ja vei Kankaan Suomen kaikkien aikojen 22-vuotiaiden tilaston toiseksi. Edellä on vain Suomen ennätyksen haltija Olli-Pekka Karjalainen.

– Sarja oli tosi hyvä. Tekniikka oli kohdallaan ja varsinkin viimeisellä heitolla onnistuin todella hyvin. Heittäminen oli rennon helppoa ja moukari kiersi hyvin. Vielä alkukesästä siinä oli vähän hätäilyä, Kangas sanoi.

Kankaan sarjan toiseksi ja kolmanneksi parhaat heitot kantoivat  72,67 ja 72,45.

Paljon miehiä 73 metrin tuntumassa

Kankaan seuraava kilpailu on 22-vuotiaiden EM-mittelö Gävlessä vajaan parin viikon päästä. Ikäluokan Euroopan tilaston kakkospaikka tällä kaudella 78,27 heittäneen Unkarin Bence Halászin jälkeen ei kasvata Kankaan omia EM-odotuksia.

– Kakkospaikka kuulostaa hyvältä, mutta Gävlessä pitää heittää kovaa, jos aikoo pärjätä. Siinä 73 metrin tienoossa on iso kasa heittäjiä.

Tuomas Seppäselle Kaustisen kisan oli jo kolmas tällä kaudella, kun hänen moukarinsa kaartaa yli 73 metrin. Hänen aiempi kesän parhaansa oli 73,10, kun nyt moukari lensi 73,22.

– Vähän pidempää heittoa odotin. Ei vaan ihan onnistunut. Kisaheittojen perusteella sellainen metrin verran pitäisi tulla tuohon lisää, Seppänen arvioi.

– Nyt kun pistin lisää vauhtia, tuli hartialla ryntäilyä, joka jarrutti, mutta hyvillä harjoituksilla päästään tuostakin eroon, Seppänen tuumi.

Someron Esan Henri Liipola nousi kolmanneksi pyörähdeltyään viimeisellä kierroksella 72,30.  Kiuruveden Urheilijoiden Tommi Remes oli neljäs tuloksella 71,68.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.