Kaksi suomalaispelaajaa mukana legendaarisessa Wimbledonin tennisturnauksessa – Huippulupaus muistelee lämmöllä viime vuoden sensaatiomestaruuttaan

© Kuva: Getty Images
Huddersfield ja Nottingham avauspisteiden perässä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus, eli vuoden kolmas Grand Slam -turnaus, alkaa maanantaina. Suomalaisista mukana ovat Henri Kontinen ja Otto Virtanen.

Nelinpelissä maailman huippuihin lukeutuvat Henri Kontinen, 29, ja John Peers, 30, avasivat nurmikauden Queen´s Clubilla toissa viikolla – pari eteni hienosti välieriin saakka.

Vuoden kolmanteen Grand Slamiin Kontinen ja Peers lähtevät kahdeksanneksi sijoitettuina. Avauskierroksella on vastassa espanjalaiset Marcel ja Gerard Granollers. Espanjalaisveljeksistä Marcel on ollut parhaimmillaan nelinpelin maailmanlistalla neljäntenä ja hän on pelannut myös Ranskan avointen ja US Openin nelinpelifinaaleissa viisi vuotta sitten.

– Peli tuntui ihan hyvältä Queen´s Clubilla. Vielä jäi kyllä parannettavaa, mutta koitetaan hioa viimeset asiat kuntoon ennen avauskierroksen otteluamme, kertoi Kontinen tämän vuoden ensimmäisistä kosketuksista nurmikentille.

Kahdessa aiemmassa Grand Slamissa suomalais-australialaiskaksikko on kirjauttanut finaalipaikan Australian avoimissa ja kolmannen kierroksen paikan Ranskan avoimissa. Kontinen avaa seuraavasti eroja massalta nurmelle siirryttäessä.

– Pidemmät pallorallit ovat aika harvinaisuuksia nurmella. Marginaalit pelillisesti pienenee ja omien syöttöjen pidon merkitys korostuu, koska murtoja on huomattavasti vaikeampi saada. Wimbledon poikkeaa matsien pituuden takia meidän kaikista muista vuoden kisoista, joten pitää jaksaa keskittyä paljon pidempään kuin muualla.

Viime vuonna Kontisen ja Peersin taival katkesi jo avauskierroksella. Parin paras saavutus on kaksi vuotta sitten saavutettu välieräpaikka. Suomalainen tenniskansa muistaa myös hyvin Kontisen ja brittiläisen Heather Watsonin sekanelinpelin mestaruuden vuonna 2016. Kontinen on myös tänä vuonna mukana sekanelinpelissä Watsonin kanssa, jonka kaaviot julkaistaan keskiviikkona.

Otto Virtanen, 18, on parhaillaan valmistautumassa Wimbledonin poikien sarjaan Roehamptonissa. Kaksinpelissä Virtasen ottelut eivät sujuneet suunnitellusti, sillä hän kärsi sunnuntaina avauskierroksen tappion. Virtanen on vielä mukana nelinpelissä yhdessä Rinky Hijikatan kanssa.

Viime vuonna Virtanen saavutti historiallisen nelinpelimestaruuden Wimbledonin nurmella ja hänestä tuli viides suomalainen Grand Slam -turnausvoittaja. Tänä vuonna Australian avoimissa suomalainen saavutti kaksinpelin puolivälieräpaikan, mutta Ranskan avoimissa taival päättyi jo avauskierroksille.

Virtanen kertoo lähtevänsä hyvillä mielin kohti Wimbledonia.

– Sulavasti sujui alustanvaihto ja nyt tuntuu hyvältä kentällä. Viime vuodesta jäi monia positiivisia asioita mieleen – varsinkin taktiikan osalta. Olemme treenanneet hyökkäyspeliä ja lentolyöntien lisäämistä palloralleihin. Tarpeeksi rohkeasti lähden pelaamaan, koska ei sitä helppoa palloa nurmella montaa kertaa tule eteen, kertoi Virtanen.

Poikien sarjat käynnistyvät turnauksen toisella viikolla.

Lähde: Tennisliiton tiedote


Dallas Stars voittoon – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksen tuplana.
3. Lyö 1€ veto Dallas Starsin voitosta ja saat 50.00 jättikertoimen!

Huddersfield ja Nottingham avauspisteiden perässä! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!