Onko Thomas sittenkin ykköskapteeni? Ciccone nousi keltaiseen

© Kuva: Getty Images

Tour de Francessa ajettiin torstaina ensimmäinen vuoristoetappi. Kuten odotettua, kärkipää meni monilta osin uusiksi. Rankan etapin ykkönen oli Dylan Teuns, joka nousi samalla kokonaiskilpailussa sijalle kolme. Hän ja toiseksi tullut Giulio Ciccone olivat karkuteillä lähes koko etapin ajan, mutta vain tämä kaksikko kesti pääjoukon takaa-ajon.

Cicconen sijoitus ja aika nostivat italialaisen samalla kokonaiskilpailun kärkipaikalle keltaiseen paitaan.

Kisan suursuosikkiosastolla tapahtui myös. Viimeisessä nousussa nähtiin mielenkiintoinen yksityiskohta. Kilpailun suurimmaksi ennakkosuosikiksi monissa veikkauksissa nostettu INEOS -tallin Egan Bernal hyytyi ja saman tallin Geraint Thomas karkasi kolumbialaiselta. Vielä ennen torstain etappia Bernal oli Thomasin edellä, mutta nyt hallitseva mestari käänsi asetelman. Jää nähtäväksi, voiko tästä vielä vetää johtopäätöksiä siitä, että Thomas olisi sittenkin joukkueen ykköskapteeni.

Muista suosikeista torstaina onnistui Thibaut Pinot, joka kesti kohtuullisen hyvin kärjen vauhdissa. Myös vielä ennen torstaita kokonaiskilpailussa toisena ollut Steven Kruijswijk piti tuntuman kärkeen olemassa.

Vielä torstaina keltaisessa paidassa ajanut yleisön suursuosikki Julian Alaphilippe taisteli aivan loppuun asti paidastaan. Alaphilippe ajoi loistavasti, mutta lopulta Ciccone otti keltaisen paidan kuuden sekunnin erolla ranskalaiseen.

Perjantaina ajetaan 230 kilometrin etappi, joka sisältää ensimmäisen puoliskon nousuja ja laskuja. Etapin loppu on tasamaata.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.