Upeaa! Suomalainen nappijuoksulla palkintopallille Napolissa – ”Aivan huikea fiilis”

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Joonas Rinne pinkoi taktisesti nappijuoksulla pronssille Napolin universiadien 1500 metrillä. Takasuoralla alkanut räväkkä rytminvaihdos kantoi kolmanneksi ajalla 3.54,02. Kisan voitti Puolan Michal Rozmys ajalla 3.53,67.

– Aivan huikea fiilis. Ajattelin jo kisaan tullessa, että nyt ei pidä ottaa seläksi, jota tavoitellaan, viidentenä ja tai kuudentena olevaa juoksijaa, vaan kisan ykkönen, Rinne sanoi

Rinne pysytteli hyvissä hyökkäysasemissa läpi kilpailun ja kiri lopussa mitaleille.

– Lähdettiin menemään rauhassa ja jotenkin se toi mieleen muistoja Seinäjoen Kalevan kisoista, Rinne viittasi ensimmäiseen 1500 metrin Suomen mestaruuteensa.

– Tulin alussa vähän tönityksi ja jäi jäin jälkijoukkoihin. Ajattelin, että ollaan sitten täällä, ja siinä oli itse asiassa yllättävän helppoa juosta. Siinä porukka lähti ulkoradalle aina vuoron perään ja sain itse tulla siellä keskellä, Rinne kertaili.

Viimeisen kierroksen alussa Rinne pelkäsi jäävänsä pussiin, mutta toisin kävi.

– Kun pistin takasuoralla ison vaihteen päälle, sain nopeasti kärjen kiinni. Kovat oli loppukirit muillakin, mutta kun katselin etusuoralla sivuille, että tuleeko ketään sivuilta, alkoi tuntua, että nyt ollaan mitalissa kiinni. Voittaja ja kakkonen olivat nyt tuon verran kovempia, Rinne sanoi. 

Saarijärven Pullistusta edustava Rinne, 24, on 800 ja 1500 metrin kotimaan kärkinimiä. Hän on toisen polven kestävyysjuoksija joka on voittanut kaksi edellistä 1500 metrin Suomen mestaruutta, ja juoksi kesäkuussa Lahdessa ennätyksekseen 3.41,38.

Edelliset keskimatkojen suomalaisetolivat Johanna Risku Daegussa 2003 (hopeaa) ja Ari Suhonen Duisburgissa 1989 (kultaa).

Toiseksi kilpailussa juoksi tshekki Jan Fris ajalla  3.53,95.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!