14 ottelun tappioputki: Suomen miesten lentopallomaajoukkue uskoo parempaan – ”Toivottavasti tulee kovat pelit ja saadaan hyvää pelituntumaa”

© Kuva: Getty Images

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on valmistautunut syyskuun EM-kisoihin Kuortaneella.

Suomi pelaa tällä viikolla myös kolme harjoitusottelua, joissa se kohtaa Viron. Ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona Seinäjoella, toinen torstaina Vantaalla ja kolmas perjantaina niin ikään Vantaalla.

Suomen tärkein tehtävä on napata voitto, vaikka kyseessä onkin harjoitusotteluputki. Suomi on nimittäin tällä hetkellä 14 ottelun tappioputkessa, joten karmaisevan putken katkaiseminen olisi henkisesti isoa asia.

Suomen pääluotsi Joel Banks sanoo, että joukkueessa on hyvä henki päällä heikoista tuloksista huolimatta.

– Olemme harjoitelleet Kuortaneella ja rakentaneet yhdessä joukkuetta löytääksemme jälleen hyvän pelirytmin. Joukkueen henki on hyvä ja pojat harjoittelevat todella kovaa. Tavoitteena on pelata hyvä ottelusarja Viroa vastaan, kommentoi Banks Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Toivottavasti tulee kovat pelit ja saadaan hyvää pelituntumaa Viroa vastaan. Odotamme näitä pelejä innolla ja toivottavasti saamme harjoitusten kovan työnteon näkymään myös hyvinä suorituksina kentällä

Keväällä Suomen ruoriin astunut Banks ei ole juhlinut vielä kertaakaan voittoa Suomen päävalmentajana. Hän tietää, ettei voitto tule nytkään helpolla.

– Viro on laadukas joukkue ja se on meille erittäin hyvä vastustaja näissä peleissä. Viro pelasi hienosti Kultaisen liigan lopputurnauksessa kesäkuussa. He ovat nyt elokuussa pelanneet jo kolme harjoituspeliä Turkissa.

Istanbulissa pelatuissa epävirallisissa otteluissa Viro kärsi ensin tappiot 0-4 ja 1-4, mutta viimeinen päättyi tasan 2-2. Kultaisen liigan lopputurnaus pelattiin Tallinnassa ja siellä Viro hävisi välierissä juuri Turkille 1-3 ja pronssiottelussa Hollannille 0-3.

Lähde: Lentopalloliitto

» Seuraa suomalaista huippulentopalloa! Ruudussa jopa 150 ottelua kaudessa!