Saga Vanninen täysin ylivoimaiseen SM-kultaan – ”Ihan hyvä ottelu”

© Kuva: Getty Images
Viikkokierroksen huipennus Wolves - Pool! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Tampereen Pyrinnön Saga Vanninen nappasi Kauhavalla 17-vuotiaiden seitsenottelun SM-kultaa, vaikka otti päätöslajin 800 metriä enemmänkin loppuverryttelynä.

Vanninen oli kuuden lajin jälkeen niin ylivoimaisessa johtoasemassa, että 800 metrin yli 2.50:n painunut loppuaikakin riitti 367 pisteen voittoon ennen Savonlinnan Riennon Neea Käyhköä. Pronssi meni Alajärven Ankkurien Eucabeth Kivikankaalle. Hopea- ja pronssipisteet olivat 5219 ja 4952.

Vanninen oli vain 64 pistettä perässä Bakussa Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla ottelemaansa Suomen ennätystä, mutta koska tuulilukemien keskiarvo oli 100 metrin aidoista, pituudesta ja 200 metriltä yli kahden, ei tulosta joka tapauksessa olisi kelpuutettu ennätykseksi, vaikka ennätys olisi rikkoutunutkin.

Vanninen säästeli ensi viikonlopun nuorten Ruotsi-otteluun, jossa kilpailee 100 metrin aidoissa ja pituudessa.

– Ihan hyvä ottelu, kun tein samoja pisteitä kuin Bakussa. Kuulassa paransin 60 senttiä ennätystäni, mutta aidoissa aika oli heikko ottaen huomioon tuuliolot.

Vanniselle ottelu oli jo kaikkiaan kesän viides.

– Aikuisten Madeiran ottelu tuli vähän yllätyksenä tälle kesälle. Lajitreenejä en ole paljoa ennättänyt tekemään, Vanninen tunnusti.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Viikkokierroksen huipennus Wolves - Pool! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!