Tässä on Suomen lentopallomiesten maajoukkueryhmä EM-kisoihin

© Kuva: Juha Tamminen

Päävalmentaja Joel Banks on nimennyt 16 pelaajan ryhmän, joka aloittaa torstaina Kuortaneella valmistautumisen 12.-29. syyskuuta pelattaviin lentopallon miesten EM-kisoihin.

Lopulliseen EM-kisaryhmään nimetään 14 pelaajaa. Olympiakarsinnoissa pelanneesta joukkueesta on poissa hakkuri Joonas Jokela. Yleispelaaja Antti Siltala, passari Akseli Lankinen ja libero Niklas Breilin tekevät paluun maajoukkueryhmään.

Ennen EM-kisoja Suomi pelaa kolmesti Viroa vastaan, viralliset maaottelut 28.8. Seinäjoella ja 30.8. Vantaalla sekä epävirallinen harjoituspeli 29.8. Vantaalla. Lisäksi pelataan kahdesti Italiaa vastaan, 4.9. ja 5.9. Cavalesessa, Pohjois-Italiassa.

– Valitsin 16 pelaajaa Kuortaneen leirille huolellisen harkinnan jälkeen. Me harjoittelemme usean päivän ajan, pelaamme kolme kertaa Viroa vastaan ja sen jälkeen supistan joukkueen 14 pelaajaan, Joel Banks kertoo.

– Meidän tavoitteemme on saavuttaa se rytmi ja joukkuehenki, joka meillä oli olympiakarsinnoissa, sekä valmistautua fyysisesti ja psyykkisesti EM-kisoihin. 16 pelaajan ryhmä mahdollistaa joukkueen pääsyn nopeasti hyvään työtahtiin ja saamaan paljon toistoja harjoituksissa sekä tottua pelaamaan keskenään.

Viro ja Italia hyvät harjoitusvastustajat

– Viro on vahva joukkue, jossa on monta kokenutta pelaajaa. He pelasivat vahvasti Kultaisessa liigassa. Viro on hyvä vastustaja meille, kun valmistaudumme EM-kisoihin.

– Italia on yksi maailman huippujoukkueista. Mahdollisuus pelata heitä vastaan on meille hieno haaste ennen EM-kisoja, koska he ovat yksi huipputason joukkueista Euroopassa. Meidän pelaajillemme on todella tärkeää kohdata niin kovaa syöttävä ja hyökkäävä joukkue juuri ennen EM-kisojen alkua.

– Toivon, että joukkue voi yltää uudelleen sille tasolle, jolla se oli parhaimmillaan olympiakarsinnoissa Kiinassa ja jatkaisi sitä kehitystä, jota olemme koko kesän ajan nähneet. Me jatkamme kovaa työntekoa parantaaksemme peliämme. Tavoittelemme hyviä tuloksia Viroa ja Italiaa vastaan ja hienoa huipennusta EM-kisojen alkulohkossa, Banks sanoo.

Maajoukkueryhmä

Passarit
Eemi Tervaportti, Olympiacos Piraeus GRE, 233 maaottelua
Fedor Ivanov, Savo Volley, 20
Akseli Lankinen, Akaa-Volley, 17

Hakkurit
Urpo Sivula, 215
Samuli Kaislasalo, Lindemans Aalst BEL, 39

Yleispelaajat
Peetu Mäkinen, VK Pribram CZE, 36
Elviss Krastins, Arago de Sete FRA, 131
Antti Ronkainen, SVG Lüneburg GER, 30
Niko Suihkonen, VaLePa, 29
Antti Siltala, Savo Volley, 278

Keskipelaajat
Sauli Sinkkonen, CS Volei Municipal Zalau ROM, 116
Tommi Siirilä, Hypo Tirol AlpenVolleys Haching AUT/GER, 124
Markus Kaurto, VaLePa, 69
Henrik Porkka, Hurrikaani-Loimaa, 60

Liberot
Lauri Kerminen, Kuzbass Kemerovo RUS, 169
Niklas Breilin, Kokkolan Tiikerit, 31


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.