11-kertaisen Suomen mestarin menestyksen taustalla kolme miestä – ”Paljon ollaan jaettu omia kokemuksia ”

© Kuva: Getty Images
HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Uransa päättänyt Minna Nikkanen muistelee, että seiväshypystä tuli hänen lajinsa Someron seiväskarnevaalien monitoimimies Kalle Pompun ja oman isän ansiosta.

– Veikkaan, että se lähti Kallesta. Hän halusi karnevaaleille somerolaisen hyppääjän ja isä sai minut suostumaan. Olin siinä vaiheessa harrastanut aktiivisesti muita yleisurheilulajeja, mutta en seiväshyppyä. Estejuoksu on ainoa yleisurheilulaji, jota en ole kokeillut, Nikkanen sanoo.

Nuoren hyppääjän ura nytkähti rivakasti liikkeelle, kun Jarno Koivusesta tuli Nikkasen valmentaja. Yhteistyö jatkui läpi Nikkasen uran, 15 vuotta.

– Jarnolla on ollut osaamista. Hänen kanssaan on myös käyty paljon kansainvälisissä kisoissa, joista on saatu lisää tietoja. Paljon ollaan myös jaettu omia kokemuksia eri valmentajien kanssa ja saatu sitä kautta lisää tietämystä, Nikkanen sanoo.

Lajivalintaa Nikkasen ei ole tarvinnut katua, vaikka mahdollisuuksia olisi ollut menestyä muissakin yleisurheilulajeissa. Oman kehityksensä pönkiksi hän nostaa kaksi asiaa.

– Se, että olen luontaisesti nopea auttoi, ja noihin neljän ja puolen metriin tuloksiin pääsin, kun käsien voimatasoa saatiin nostettua huomattavasti, Nikkanen kiteyttää.

31-vuotiaan naisen tililtä löytyy muun muassa 11 aikuisten SM–kultaa ja alle 20-vuotiaiden EM-kulta. Hän edusti Suomea 15 kertaa aikuisten arvokisoissa.

Lähde: Urheiluliitto


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

HIFK ja IFK Mariehamn lauantaina tulessa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!