Camilla Richardssonilla kova MM-alkuerä: ”Pahinta on, jos mennään alussa hölkkävauhtia”

© Kuva: Juha Tamminen

Camilla Richardsson tavoittelee Dohan MM-kisoissa finaaliin pääsyä naisten 3000 metrin estejuoksun toisessa alkuerässä. Finaaliin selviytyy erien kolme parasta ja kuusi juoksijaa aikavertailusta.

– Kova erä, mutta MM-kilpailuissa kaikki erät ovat kovia. Erässä on kolme juoksijaa, joiden ennätys on alle 9.10, mutta sen jälkeen on aika tasaista, Richardsson arvioi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kausivertailun parhaat ovat kenialainen ME-nainen Beatrice Chepkoech (8.55,58), edellisten MM-kilpailujen amerikkalainen hopeamitalisti Courtney Frerichs (9.09,75) ja Timanttiliigan finaalissa Zürichissä Saksan ennätyksen 9.07,51 juossut Gesa-Felicitas Krause.

Richardssonin toiveissa on tasavauhtinen juoksu.

– Jatkoon pääsy vaatii kovaa aikaa. Toivottavasti vauhti on kovaa heti alusta lähtien. Pahinta on, jos mennään alussa hölkkävauhtia, Richardsson sanoo.

Richardsson on tällä kaudella ollut mainiossa kunnossa. Oma ennätys parani Joensuun GP-kilpailuissa 9.35,27:een. MM-kilpailujen alkuerissä kärki on usein mennyt hieman alle 9.30:n vauhtia, joten Richardssonille voisi olla tarjolla tilaisuus ennätysjuoksuun.

Vaasalaisjuoksijan mukaan syksyn harjoitusjakso kesän kova kilpailuruljanssin jälkeen on onnistunut.

– Kesällä tuli ehkä jopa liiankin monta kilpailua. Siksi nyt syyskuussa oli pakko tehdä perustyötä, Richardsson sanoo.

– Leirillä Turkissa tein yhden kova vauhtikestävyysharjoituksen ja yhden kovan ratatreenin, joka meni tosin hyvin. Tein aivan saman treenin, ennen kuin juoksin Joensuussa ennätykseni, ja nyt se sama treeni meni vähän paremmin kuin silloin, joten olen hyvässä kunnossa.

3000 metrin esteiden alkuerät alkavat perjantaina klo 19.00.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.