Lassi Etelätalon paikka MM-joukkueessa varmistui: ”Palkinto kovasta työstä”

© Kuva: Getty Images

Keihäänheittäjät Lassi Etelätalo ja kotiin jääväksi varamieheksi valittu Toni Kuusela nimettiin maanantaina Qatarin Dohassa 27. syyskuuta alkavien yleisurheilun MM-kisojen joukkueeseen. Suomen joukkueessa on nyt 18 urheilijaa.

– Joukkueen koko on nyt isompi kuin mitä alun perin arvioitiin. Vaikka joukkueen koko ei ole tavoite eikä itseisarvo, se kuvaa Suomen huippu-yleisurheilun tilaa ja on jo sinällään myönteinen signaali, sanoo MM-valinnoista vastaava Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

Etelätalolle, 31, paikka arvokisajoukkueessa on ensimmäinen sitten vuoden 2014 Zürichin EM-kisojen. Silloin hän heitti neljänneksi. Tälle kaudelle Etelätalo on päässyt hyvään kuntoon. Hän voitti Lappeenrannan Kalevan kisoissa mestaruuden heitettyään kesän toistaiseksi parhaansa 84,11.

– Se on palkinto kovasta työstä. Tämän kauden selkeä tavoite oli rikkoa MM-kisojen tulosraja, Etelätalo sanoo paikastaan MM-joukkueessa.

Dohan MM-kisoihin valmistautumiseen Etelätalolla on selkeä konsepti.

– Nyt mennään samalla lailla kuin ennen Kalevan kisoja. Silloin oli Tampereen Motonet GP:n jälkeen 2-3 viikon harjoitusjakso ja siitä herkistelyä Joensuun GP:n kautta Kalevan kisoihin. Se toimi silloin hyvin, Etelätalo sanoo.

Dohaan Etelätalo lentää Turkin Belekissä pidettävän MM-kisojen viimeistelyleirin kautta.

– MM-kisoissa ensimmäinen tavoite on finaalipaikka. Karsinta on luultavasti aika kovatasoinen, Etelätalo ennustaa.

Kuusela treenaa ja on valmiudessa

Kuusela, 25, on aloittanut kovan harjoitusjakson jolla hän varmistaa, että on kunnossa, jos keihäänheiton varamiestä Dohan MM-kisoissa tarvitaan.

– Nyt treenailen pitkästä aikaa kovaa. On ollut niin kiireinen kesä, ettei ole paljon ehtinyt treenata. MM-kisojen suhteen katsotaan kuinka käy. Jos tulee käsky, että mennään kisoihin, sitten mennään, jos ei, sitten lyödään kaikki paukut ensi kauteen, Kuusela sanoi.

Etelätalon ohella Suomen Dohaan lähtevät keihäänheittäjät ovat Oliver Helander ja Antti Ruuskanen.

MM-joukkue täydentyy vielä

Suomen MM-joukkue täydentynee vielä. Tuloksen teon takaraja umpeutuu perjantaina 6. syyskuuta. Sen jälkeen Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) kutsuu eri lajeihin urheilijoita kesän tilastorankingin perusteella niin, että kuhunkin lajiin saadaan haluttu kilpailijamäärä.

– Rankingin kautta pääsyä Dohaan tavoittelee realistisesti 6-7 suomalaisurheilijaa. Kaikki ne, jotka IAAF rankingin kautta kisoihin kutsuu, tullaan nimeämään. Toki nyt on vielä aikaa tehdä tulosraja, Niemi-Nikkola sanoo.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.