Suomella hurjat aikuisurheilijoiden EM-kilpailut: 35 Euroopan mestaruutta Venetsiassa! – Yksi mies voitti heittolajeissa kaiken mahdollisen

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Yli 35-vuotiaiden aikuisurheilijoiden Euroopan mestaruuksista kilpailtiin 11 päivän ajan kolmella eri urheilukentällä Venetsian ympäristössä. Suomen joukkue osoitti kuuluvansa superliigatasolle voittamalla eri ikäluokissa yhteensä 35 Euroopan mestaruutta ja sijoittumalla mitalitilastossa kuudenneksi.

Suomen joukkueen menestynein urheilija oli Harjun Urheilijoiden Leo Saarinen Jyväskylästä, joka 90-vuotiaiden miesten heittolajeissa voitti kaiken mahdollisen.

Eturintamassa joukkojaan johti myös Suomen Aikuisurheiluliiton puheenjohtaja Oki Vuonoranta, joka hallinnollisten ja huoltotoimien ohella voitti hopeaa 35-vuotiaiden 110 metrin aitajuoksussa ja pronssia 4×100 metrin viestinjuoksussa.

Seuraavat EM-kilpailut Tampereella vuonna 2021

Tämänvuotiset EM-kilpailut olivat jo 22:nnet. Seuraavaksi kilpaillaan vuonna 2021 Tampereella.

Italia onnistui Venetsiassa kotikentällään lyömään Saksan joukkueen ja voittamaan mitalitilaston. Saksassa aikuisurheilulla on vakiintunut asema ja tähän mennessä Saksa on ollut lähes aina lyömätön.

Kotikenttäedun merkitys aikuisurheilussa on poikkeuksellisen suuri, koska maakohtaista osallistujakiintiötä ei ole ja amatööriurheilun hengessä kilpailijoiden tulee itse kustantaa matkansa ja majoituksensa.

Aikuisurheilussa korostuukin urheilun asema kansanliikkeenä. Kymmenen vuotta sitten Lahden MM-kilpailuissa Suomi onnistui ensimmäisenä rikkomaan Saksan hegemonian ja voitti silloin mitalitilaston.

Mitalitilaston voittaminen olisi mahdollista tehdä myös Tampereella vuonna 2021. Helppoa se ei ole, vaan siihen vaaditaan jopa tuhannen hengen maajoukkue, niin kuin Lahdessa vuonna 2009.

Kuntosaleilta ja kuntomaratoneilta EM-kilpailuihin

Mitalitilaston voittamisen kannalta ensiarvoisen tärkeää on saada laaja joukko maratonille osallistuvia harrastajaurheilijoita mukaan ja kattavat joukkueet maratonin kaikkien ikäluokkien joukkuekilpailuihin.

Kuntomaratoonareiden ohella myös kuntosaleilta tarvitaan suuri iskujoukko esimerkiksi heitto-otteluun ja painonheittoon, sillä nekin kuuluvat aikuisurheilun lajiohjelmaan olympiakisojen neljän heittolajin ohella.

Lisäksi tarvitaan viestijoukkueiden jäseniä kaikkiin ikäluokkiin viiden vuoden välein. Jo tässä vaiheessa kannattaa myös aloittaa heittolajien ja kilpakävelyn lajitekniikan ottaminen haltuun.

Lähde: Urheiluliiton tiedote

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS