Suomi taisteli erän Slovenialta huikeassa tunnelmapelissä – Fanit laittoivat EM-kisojen areenan kiehumaan: ”Saatiin vähän tunteita lämpimiksi”

© Kuva: Getty Images
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Ljubljanassa nähtiin lauantai-iltana huikea lentopallojuhla. Slovenian ja Suomen fanit laittoivat EM-kisojen areenan kiehumaan ja tunnelma oli upea. Suomi taisteli isänniltä hienosti yhden erän, mutta Slovenia vei pelin 3-1 (25-18, 26-24, 24-26, 25-15).

Slovenian tähti, yleispelaaja Tine Urnaut oli odotetun kova ja teki ottelussa hyvät pisteet 21/+13. Suomalaisista hakkuri Samuli Kaislasalo oli tehokkain 12/+3.

Suomen päävalmentaja Joel Banks pyöritti ottelussa kaikkia pelaajia kentällä. Ensin vaihtuivat hakkuri ja yleispelaajat, sitten keskipelaajat ja lopuksi passari. Ainoa, joka ei käynyt kentällä, oli liberopaidan pukenut passari Akseli Lankinen.

– Kaverit tekivät parhaansa, mutta joskus tarvitaan jotain erilaista. Emme aina vaihda sen takia, että joku tekee jotain väärin vaan, että joku toinen voi tehdä asiat eri lailla ja voi tuoda erilaisia ratkaisuja. Näin oli tänään. Ja tämä voi olla meidän joukkueemme vahvuus tässä turnauksessa, että voimme pelata useammalla kuin seitsemällä miehellä, Suomen päävalmentaja Joel Banks sanoi.

– Me jatkettiin siitä, mihin jäimme Pohjois-Makedonian kanssa. Joukkueen taisteluhenki ja päättäväisyys olivat kohdallaan. Joitakin henkilökohtaisia tarpeettomia virheitä tuli neljännessä erässä.

– Taistelimme hyvin liki koko ottelun ja voimme olla ylpeitä esityksestä, mutta ajoittain Slovenian kova taso näkyi selvästi. Slovenian aloitussyöttöjen tempo ja kovuus on korkeammalla tasolla kuin meillä. Siihen pitää jatkossa kiinnittää huomiota.

– Tällaista on huippulentopallo. Slovenia on Euroopan huippujoukkueita ja meillä oli hyviä mahdollisuuksia. Olen pettynyt tappioon, mutta erittäin tyytyväinen suureen osaan pelistämme.

Suomi kohtaa sunnuntaina klo 18.30 Valko-Venäjän erittäin tärkeässä ottelussa jatkopaikan kannalta. Avausottelussaan Valko-Venäjä hävisi selkeästi 0-3 Slovenialle, mutta toisessa ottelussaan se otti yllättäen yhden erän Venäjältä.

– Valko-Venäjä tulee nopeasti kuten tiedettiin. Pelaajilla on nyt tämän pelin jälkeen tunteet pinnassa ja voi olla vaikeaa saada unta ennen kahta yöllä. Me olemme kuitenkin valmistautuneet siihen. Annetaan kavereiden palautua tästä sekä henkisesti ja fyysisesti, että ovat valmiita taas huomenna.

Syntymäpäiväsankari Sauli Sinkkonen (30 vuotta) pelasi kolmannen ja neljännen erän,

– Kyllähän me näytettiin, että meillä ei ole vaan yksi osaava kuusikko, vaan on kaksi osaavaa kuusikkoa, jotka osaavat pelata. Näytettiin että meillä on vaihtoehtoja ja laajuutta ringissä. Kyllä me kaikki, jotka ollaan täällä, osataan pelata, Sinkkonen totesi.

– Ihan hyvää tekemistä oli joukkueelta. Pieniä huolimattomuuksia ja annettiin muutama pinna kaverille liian helposti.

– Hieno matsi oli ja kun saatiin vähän tunteita lämpimiksi, niin se oli hienoa pelata. Ja tällainen yleisö oli upea, Slovenian kotiyleisö, mutta ennen kaikkea kun suomalaiset fanit pitivät mekkalaa, niin hienoa oli pelata.

Banks luotti avauksessa samaan kuusikkoon, jolla Suomi lähti Pohjois-Makedoniaakin vastaan: passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Antti Siltala ja Antti Ronkainen, keskipelaajat Tommi Siirilä ja Markus Kaurto sekä libero Lauri Kerminen.

Avauserä oli alussa hienoa taistelua Suomelta, mutta isäntäjoukkue otti erän hallintaan loppua kohden ja vei sen lopulta selkeästi 25-18. Suomen vastaanotto oli vaikeuksissa ja hyökkäystehot jäivät vaisuiksi.

Samuli Kaislasalo tuli toiseen erään hakkuriksi Sivulan tilalle ja Elviss Krastins sekä Niko Suihkonen vähän myöhemmin Ronkaisen ja Siltalan paikalle. Suomen peliin tuli mukavasti uutta ilmettä. 19-17-tilanteessa oli omituinen tuomarihäslinki, jonka takia peli oli pitkään keskeytyksissä. Tiukka taistelu jatkui loppuun asti ja jatkopalloilla erä kääntyi Slovenialle 26-24.

Kolmanteen erään Banks laittoi keskipelaajiksi Sinkkosen ja Henrik Porkan. Suomi otti vahvasti erän hallinnan ja johti viidellä pisteellä moneen otteeseen. Slovenia kuitenkin nousi tasoihin tilanteessa 23-23. Jatkopalloilla Suomi otti kylmästi tarvittavat pisteet ja vei erän 26-24.

Isäntäjoukkue tuli sisuuntuneena neljänteen erään ja rynnisti heti 8-2-johtoon, eikä antanut lopussakaan Suomelle mahdollisuuksia. Erä valui Slovenialle 25-15.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS