Superpesiksen kuukauden pelaajat on valittu

© Kuva: Juha Tamminen

Kouvolan Pallonlyöjien Antti Hartikainen on valittu toista kertaa peräkkäin kuukauden pelaajaksi miesten Superpesiksessä. Naisten puolella vastaavan kunnian saa ensimmäisen kerran urallaan jyväskyläläisen Kirittärien Siri Eskola.

Runkosarjan kärkilyöntitilaston voittanut Hartikainen on jatkanut vahvaa menoaan pudotuspeleissä ja pokannut joukkueensa ykköspalkinnon kolmessa viidestä elokuun pudotuspeliottelusta. Erityisesti kakkostilanteen purkajana Hartikainen on ollut elementissään. Ulkopelissä elokuun pelaajan räpylä on kestänyt ja suoritukset ovat olleet vakuuttavia painepalloissa. Hartikainen edusti Sotkamon Jymyä 17 kautta Superpesiksessä ja pelaa nyt välieräsarjaa Kouvolan riveissä kasvattajaseuraansa vastaan.

Vajaan kolmen viikon kuluttua 22 vuotta täyttävä Kirittärien Siri Eskola arvostaisi varmasti yhtä syntymäpäivälahjaa ylitse muiden. Kiimingin Urheilijoiden kasvatti juhlii uransa ensimmäistä SM-mitalia, mutta erityisen makealle maistuisi voitto porilaisesta Pesäkarhuista keskiviikkona alkavassa loppuottelusarjassa. Eskola on pelannut upean kauden pääosin jokeripaidassa ja tehtaili runkosarjassa komean uuden lyötyjen ennätyksensä (2+69). Sama meno on jatkunut pudotuspeleissä. Neljästi palkinnoille kuudessa pudotuspeliottelussa yltänyt Eskola merkkautti tilastoihin 2+22 lyötyä, 3 tuotua ja 36 kärkilyöntiä.

Misa Märsylä ja Johanna Pirskanen elokuun pelaajat Ykköspesiksessä

Kuopiolaisen Puijon Pesiksen Misa Märsylä nousi todelliseksi vastuunkantajaksi kuluvalla kaudella miesten Ykköspesiksessä ja voitti sarjan etenijäkuninkuuden. Elokuussa tahti jatkui vahvana ja Märsylä pokkasi kymmeneen otteluun viisi ykkös- sekä kaksi kakkospalkintoa. Puijon Pesis kukisti Haminan Palloilijat ja ylsi superpesiskarsintaan, jossa kuitenkin kyyti oli kylmää Kempeleen Kiriä vastaan.

Sarjanousija Siilinjärven Pesis on voiton päässä noususta Superpesikseen naisten superpesiskarsinnassa Lappajärven Veikkoja vastaan. Kauden komeetaksi on noussut vasta 16-vuotias B-tyttöjen Itä-Länsi-ottelussa pelannut lukkari ja kärkietenijä, seuran oma kasvatti Johanna Pirskanen. Kuukauden pelaaja ylsi kahdeksan kertaa palkinnoille elokuun 12 ottelussa.

Valinta kuukauden pelaajaksi on sekä Märsylälle että Pirskaselle uran ensimmäinen.

Elokuun kuukauden pelaajat

Miesten Superpesis: Antti Hartikainen, KPL
Naisten Superpesis: Siri Eskola, Kirittäret
Miesten Ykköspesis: Misa Märsylä, PuPe
Naisten Ykköspesis: Johanna Pirskanen, SiiPe

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.