Wilma Murto MM-finaalin karsintarajasta: ”Olisi voinut olla korkeampikin”

© Kuva: Getty Images

Naisten seiväshypyssä karsintaraja on Dohan MM-kisoissa 460. Karsinnan hyppykorkeudet ovat 420, 435, 450, 455 ja 460. Suomalaisista karsintakilpailussa mukana on Wilma Murto.

– Jos olisi pitänyt veikata, olisin veikannut, että karsinta menee juuri noin. Olin tähän varautunut, vaikka minun tämän kauden tuloksiini nähden nuo korotukset ovat aika kovia, Wilma Murto sanoo Urheiluliiton tiedotteessa.

– Naisten seiväshypyn taso on ollut tänä vuonna tosi kova. 470:n ylittäjiä on niin iso määrä, että karsintaraja olisi voinut olla korkeampikin. Uskon, että finaaliin vaaditaan 460.

Murto on kesän mittaan ylittänyt 445, mutta pääosin kesän tulokset ovat olleet 420-430. MM-kilpailuihin hän lähtee sikäli luottavaisena, että valmentaja Mikko Latvalan johdolla syyskesän ja syksyn harjoitukset ovat tuoneet toivottua tulosta.

– Valmistautumisjakso on ollut onnistunut. Porvoossa nuorten SM-kilpailuissa, joka oli  minulle viimeinen kisa ennen tänne tuloa, tekemisessä oli hyviä merkkejä. Hyppäsin siellä 430 lyhyellä vauhdilla, Murto sanoo.

Murron mukaan harjoitukset ovat kertoneet, että fysiikka riittää hypätä korkealta, mutta tekniikka on laahannut perässä.

– Nyt on saatu treeneissä teknisiä juttuja kasaan. Lajin henki on kuitenkin se, että lyhyen vauhdin hypyt tai täysivauhtiset treenihypyt ovat eri juttu kuin kilpailutilanne. Jos nuo lyhyen vauhdin hypyt ja treenihypyt saa siirtymään kilpailuun, sitten ollaan aika hyvässä tilanteessa, Murto arvioi.

Karsintakilpailu alkaa perjantaina klo 17.30.

Lähde: Urheiluliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.